Haberler

MHP İstanbul Milletvekili Yönter Açıklaması

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla sözleşmesi fesholan uzman erbaşların, bekçi kadrolarına alınmasıyla ilgili gerekli değerlendirme, takdir ve tasarrufun Hükümetçe yapılması talebinde bulunuyoruz.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla sözleşmesi fesholan uzman erbaşların, bekçi kadrolarına alınmasıyla ilgili gerekli değerlendirme, takdir ve tasarrufun Hükümetçe yapılması talebinde bulunuyoruz." dedi.

Yönter, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığından kalktıktan sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterde şehit düşen askerlere rahmet diledi.

Son bir yılda dikkat çekici sayıda helikopter kazası yaşandığını anımsatan Yönter, söz konusu kazalara ilişkin kusurların ortaya çıkarılması ve bu tip kazaların önlenmesi gerektiğini söyledi.

Yönter, 29 Nisan 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile yaklaşık 7 bin kişilik bekçi kadrosu ihdas edildiğini belirterek, "31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla sözleşmesi fesholan uzman erbaşların, bekçi kadrolarına alınmasıyla ilgili gerekli değerlendirme, takdir ve tasarrufun hükümetçe yapılması talebinde bulunuyoruz. Diğer kurumların alımlarında da sözleşmesi feshedilen uzman erbaşlara imkan tanınması, fırsat verilmesi, onların elinden tutulması en samimi, en acil çağrı ve beklentimiz." ifadesini kullandı.

Şu an vazife alan uzman erbaşların mutsuz olduklarını savunan Yönter, "Uzman erbaşlar geleceklerinden emin olmak istiyorlar. Bir aylık cezalarda ve 90 günü aşkın alınan hava değişimlerinde meslekten atılmamak istiyorlar." diye konuştu.

Uzman erbaşların 45 yaşında emekli edildiklerini ve bundan dolayı mağdur olduklarını belirten Yönter, "Uzman erbaşların sözleşmeli statüsünden çıkarılarak, kadroya alınmaları ve özellikle emeklilik dönemlerinde insanca yaşamalarının önü açılmalıdır. Bu onlara lütuf değildir, bilakis haklarıdır. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Son Polis Özel Harekat alımında bazı küçük gerekçeler ve istisnai haller nedeniyle elemeler yapıldığını aktaran Yönter, yeni yapılacak Polis Özel Harekat alımlarında daha toleranslı ve esnek hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yönter, dış kaynaktan temin edilen subay ve astsubayların, güvenlik soruşturmasından geçenlerinin ise atamalarının bekletilmeksizin yapılmasını talep etti.

Bir basın mensubunun, Şırnak'taki helikopter kazasında suikast ihtimali olup olmadığını sorması üzerine Yönter, kazaya ilişkin bütün ihtimallerin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Yönter, "Sayın Genel Başkanımızın adli ve idari tahkikattan bahsederek konunun bütün yönleriyle aydınlatılmasını istemesi zannediyorum, siyasi ve askeri karar vericileri de daha bir şevklendirecek, harekete geçirecektir. Ben, varsa bir şey mutlaka aydınlanacağını, açığa çıkacağını düşünüyorum." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi İzzet Ulvi Yönter Şenoba Şırnak Politika Güncel Haberler

title