Haberler

MHP İstanbul Milletvekili Yönter Açıklaması

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "Darbe teşebbüsünde TBMM ahlaksızca bombalanmıştır.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "Darbe teşebbüsünde TBMM ahlaksızca bombalanmıştır. Bunu şiddetle lanetliyor, kınıyoruz." dedi.

Yönter, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimini ve 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen Suruç'taki terör saldırısını kınadı.

Suruç'taki terör saldırısının ardından sistematik olarak terör saldırılarının yoğunlaştığını, milli birlik ve dirliğin tehdit edildiğini anlatan Yönter, bir yıllık terörle mücadele bilançosunun çok ağır olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz akşamı da korkunç olaylara şahit olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış dar bir kadronun, küçük bir azınlığın, üniformasının arkasına saklanmış teröristlerin, Türkiye'nin değerlerine kastettiğini ifade eden Yönter, "Bugüne kadar darbeyle yönetimi devralanlar bu ülkenin demokrasi mabedini bombalamayı akıllarından geçirmemiştir. Darbe teşebbüsünde TBMM ahlaksızca bombalanmıştır. Bunu şiddetle lanetliyor, kınıyoruz. Demokrasi düşmanlığının, Türkiye hasımlığının darbecilerin yanına bırakılmamasını istiyoruz." diye konuştu.

Yönter, darbe teşebbüsünün milletin iradesine sahip çıkmasıyla akamete uğradığını, milletin tankın üzerine yürümesinin, tankın önüne yatmasının övülmesi gereken bir tablo olduğunu vurguladı.

Darbenin kırılmasında MHP'nin de tarihi bir sorumluluk üstlendiğini dile getiren Yönter, Meclis'teki tüm siyasi partilerin birlik ruhuyla hareket ettiğini, darbe teşebbüsüne ve Meclis'e yönelik terör saldırılarına karşı ortak hareket ettiklerini söyledi.

MİT'in darbe teşebbüsünden 15 Temmuz saat 16.00'da haberdar olduğu yönündeki iddiaları hatırlatan Yönter, buna rağmen gerekli tedbirlerin alınmamasının açıklanması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

İzzet Ulvi Yönter Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title