Haberler

MHP İl Kongresi Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanlığı kongresi yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanlığı kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede 334 oy alan mevcut başkan Mehmet Salih Güngöralp, tekrar başkan seçildi.

Bir düğün salonunda düzenlenen MHP Van il kongresine katılmak üzere kente gelen Antalya Milletvekili Doç. Dr Mehmet Günal, Haziran'da yapılacak olan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçimlere çok kısa bir zamanın kaldığını ve hızlı bir çalışmanın içerisine girmeleri gerektiğini ifade eden Günal, "MHP olarak, milliyetçi ve demokrasiyi ikiz kardeş gibi görüyoruz. Bize göre milliyetçilik vatandaşların özlemlerini dile getirmek, sorunlarıyla hemhal olmak ve onlarla bu çözümü birlikte üretmektir. Bu nedenle demokratik olarak bunları devirmenin yolu sandık ve seçimlerdir. Tek ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberlik içerisinde samimiyetle bunları konuşarak, sorunlarımızı tartışarak ama yeniden bir uzlaşma içerisinde, çözüm arayışı içerisinde olarak bir neticeye varmaktır. Ben bunu başaracağımıza inanıyor, kongrenin ülkemize ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan MHP İl Başkanı Mehmet Salih Güngöralp ise, yaşanılan coğrafyanın özerklik ve federasyon tartışmalarına açıldığını ve böylece insanların mutsuz, vatandaşların huzursuz edildiğini belirterek, "Memur, işçi, esnaf, sanatkar, çiftçi, emekli, dul, yetim ve muhtaç kardeşlerimiz umutla milliyetçi hareketten iktidarı devralacağı günü beklemeye koyulmuş, Türk milliyetçilerinden tarihi görev üstlenmelerini son çare olarak görmüştür. Mademki vatan ve millet biz ülkücülerden ana görev bekliyorsa o zaman ben de hepinizin huzurunda doğunun parlayan yıldızı serhat şehri Van'dan yüksek sesle söylüyorum. Umutları asla boşa çıkarmayacak, gecemizi gündüzümüze katarak Van ilimizin her köşesine ulaşarak, sorunlara çare, dertlere derman olacağız" ifadelerine yer verdi.

Tek liste halinde gidilen ve 475 delegeden 334'ünün oy kullandığı seçimler sonunda mevcut başkan Mehmet Salih Güngöralp tekrar MHP Van İl Başkanı seçildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi SALİH GÜNGÖRALP Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title