Haberler

MHP İl Başkanı Ersoy: Kayseri'de Yüzde 75'in Üzerinde Evet Oyu Bekliyoruz

Habe-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)MİLLETÇİ Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 16 Nisan'da yapılacak referandumda, Kayseri'de yüzde 75'in üzerinde evet oyu beklediklerini bildirdi.

Habe-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)MİLLETÇİ Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, 16 Nisan'da yapılacak referandumda, Kayseri'de yüzde 75'in üzerinde evet oyu beklediklerini bildirdi. Ersoy, "Vatanımız için, milletimiz için inşallah hayırlısı olur. Kayseri'de yüzde 75'in üzerinde evet oyu çıkar diye umut ediyorum. İnşallah bu anlamda da cenab-ı Allah bizleri mahcup etmez" dedi.

MHP İl Başkanı Ersoy, referandum çalışmaları kapsamında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ ile görüştü. Ersoy, burada yaptığı açıklamada, "16 Nisan referandumu sürecinde siyasi partiler çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz de MHP yöneticileri olarak bu yoğunluğa ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu referandum, Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri. Önümüzdeki referandumda MHP'nin duruşu zaten belli. Milliyetçi hareketin lideri ilk olarak 11 Ekim'de bu konuyu gündeme getirmişti. Meclis'ten geçti, sonrasında da milletin iradesine sunulması süreci başladı. İnşallah hem Türkiye'de hem de Kayseri'de güçlü bir evet çıkacağını düşünüyoruz. Bunun için de tüm teşkilatlarımızla çalışıyoruz. Vatanımız için, milletimiz için inşallah hayırlısı olur. Kayseri'de yüzde 75'in üzerinde evet oyu çıkar diye umut ediyorum. İnşallah bu anlamda da cenab-ı Allah bizleri mahcup etmez" ifadelerini kullandı.

"VEKİLE SALDIRI KEŞKE OYLMASAYDI"

MHP İl Başkanı Baki Ersoy, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'a yönelik bıçaklı saldırı girişimi hakkında da şunları söyledi: "CHP'li vekile kimler, neden saldırmıştır, orada aralarında nasıl bir diyalog geçmiştir bilmiyorum. Ama ne olursa oldun doğru değil. Kimseye saldırılması doğru değil. Şu da bir gerçek ki, ortamı germemek gerekiyor. Biz geren taraf olmuyoruz. Ancak, CHP tarafı, örneğin Talas'ta daha önce rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş ve rahmetli Necmettin Erbakan'ın da başkanlığa hayır dediğini içeren broşürler dağıtmaya çalıştılar. Bunlara gerek, herkes kendi politikasını kendi çizgisinde yapsın. Mesela Deniz Baykal üzerinden gitsinler yapsınlar. Ama başbuğumuz üzerinden böyle bir şey yapılmasına müsaade etmeyiz biz. Bir vekile saldırılması doğru değil, kimseye saldırılması doğru değil. Güvenlik güçleri de bunun gereğini yapmışlardır zaten. Bu olayları büyütüp, belli bir noktaya taşıyıp, bunu yapanlar şucu, bucu gibi bir ayrıma tabii tutarlarsa, bundan şehir zarar görür, herkes zarar görür. Keşke olmasaydı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Baki Ersoy Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title