Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural, YÖK Başkanı'nın Üslubunu Tasvip Etmediğini Söyledi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın İmam Hatip Liseleri İçin Kullandığı "Kapatalım Bu Zıkkımları" İfadesini Üslup Olarak Doğru Bulmadığını İfade Etti. "Siyasetçiler Akıl Tutulmasında" Diyen Tüsiad Başkanı Yalçındağ'a Sert Tepki Gösteren Vural, "Herhalde Aynaya Bakarak Konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın imam hatip liseleri için kullandığı "Kapatalım bu zıkkımları" ifadesini üslup olarak doğru bulmadığını ifade etti. "Siyasetçiler akıl tutulmasında" diyen TÜSİAD Başkanı Yalçındağ'a sert tepki gösteren Vural, "Herhalde aynaya bakarak konuştu. TÜSİAD'ın bir genelleme yapmak yerine gerilimin parçaları ve aktörleri kimlerdir, bunları söyleyecek cesareti yok mu? Kendilerini cesarete davet ediyorum" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın imam hatip liselerini kastederek, "Kapatalım o zaman bu zıkkımları" ifadesini kullandığının hatırlatılması üzerine Vural, Türkiye'de meslek okullarının istihdama katılması noktasında ciddi sorunlar yaşandığına işaret etti. Vural, Türkiye'nin bu sorunu çözmesi gerektiğini, sorunun kaynağının bu olduğunu söyledi. Bu tür nitelendirmelerin doğru olmadığını ama Türkiye'nin meslek okullarının sorunlarının ne olduğunu değerlendirerek çözüm yolları araması gerektiğini belirten Vural, MHP'nin bu arayış içinde önerilerini ortaya koyduğunu anlattı. Vural, "Böyle bir nitelendirmeyi haksızlık olarak görüyorum. Gerçekten üslup olarak tasvip etmediğim bir üsluptur. Türkiye gerçekten bu meselelerin çözümü sağlamalıdır. Böyle bir konuda YÖK'ün, bizim eğitim sistemimizde yer alan kurumları bu şekilde nitelendirmesini üslup olarak doğru bulmuyorum ama Türkiye'nin bu sorunu çözmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bir takım şeyleri ironileştirmek, Türkiye'nin gündemine taşımak için üslupta bir ağırlaşma gördüklerini ifade eden Vural, bunun siyasete ve kurumlara da yansıdığını söyledi. Vural, "İnsanları rencide etmeden meselelerin çözümü konusundaki önerilerimizi ortaya koymak, insanlarımızı dışlamadan bir ortak akılla bunları çözüme kavuşturmakla ilgili girişimde bulunmayı tavsiye ederim" diye konuştu.

Vural, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın "Siyasetçiler akıl tutulması içinde" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine bu ifadenin talihsiz bir ifade olduğunu kaydetti. Vural, "Herhalde aynaya bakarak konuştu. TÜSİAD'ın bir genelleme yapmak yerine gerilimin parçaları ve aktörleri kimlerdir, bunları söyleyecek cesareti yok mu? Kendilerini cesarete davet ediyorum. Kimdir bu gerilimi yapanlar, kimdir bu oyunu oynayanlar? Bunları yüreklilikle söyleyemeyenleri bir sivil toplum örgütü olarak nitelendirmemiz mümkün mü? Niye bu hükümetin ve CHP'nin Türkiye'de bir gerilim oluşturduğunu söyleyecek kadar yürekli davranmıyorlar. Yoksa bir misilleme korkusu mu var. Kimden korkuyorlar bunlar?" ifadelerini kullandı.

Bu gerilimin düşürülmesi için MHP'nin çeşitli öneriler ortaya koyduğuna işaret eden Vural, bu tip genellemelerle kolaycılığa kaçılmaması gerektiğini ifade etti. TÜSİAD'ı açık yürekli ve şeffaf olmaya davet eden Vural, iktidardan korkarak, genel olarak siyasilere laf atmanın yanlış olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin geleceği konusunda objektif değerlendirme yapmayan kurumların, bütün siyasilere atfen bir akıl tutulmasından bahsetmesinin bir garabet örneği olduğunu bildiren Vural, şöyle konuştu:

"Ben TÜSİAD Başkanı'nı, sorumlusu olana sorumluluklarını hatırlatmaya davet ediyorum. Kimse ona söylesinler. Muhatabı kimse adresi iyi belirlesinler. TÜSİAD'ın bu açıklamalarını muğlak, içi boş, genelleme olan, kendilerini bu süreçten arındırmak isteyen toptancı bir yaklaşım olarak görüyoruz. Bunları aynen kendilerine iade ediyoruz. Bu oyunun aktörleri kimse bunları açıklamaya davet ediyoruz." TÜSİAD'ın bu açıklamasının biraz da böyle bir ortamın oluşmasını sağlayan aktörleri gizlemek amacı taşıdığını savunan Vural, bundan bir siyasal beklentisi içinde olup olmadıklarını merak ettiğini söyledi. Vural, "Kemal Derviş'in böyle bir ortamda Türkiye'ye gelmesi manidar mı?" sorusu üzerine, Derviş'in BM Kalkınma Programı'nın başında olduğunu hatırlattı. Vural, Derviş'in Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmeler yapacağına kendi görevi ve fonksiyonuyla ilgili Türkiye'yi aydınlatmasının daha faydalı olacağını söyledi.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title