Haberler

MHP Grup Başkanvekili Vural'ın Soru Önergesi

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İsrail'in Haremmüşşerif'te Sürdürdüğü İnşaat Çalışmalarını İnceleyen Heyetin Raporunun Açıklanıp Açıklanmayacağını Sordu.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İsrail'in Haremmüşşerif'te sürdürdüğü inşaat çalışmalarını inceleyen heyetin raporunun açıklanıp açıklanmayacağını sordu.

Vural, TBMM Başkanlığı'na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği soru önergesinde İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Şubat ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında Erdoğan'ın Mescid-i Aksa çevresindeki inşaat çalışması ile ilgili inceleme yapmak üzere Türkiye'den teknik gönderilmesini önerdiğini ve Olmert'in bu öneriyi kabul ettiğini hatırlattı. Vural, bu açıklamayı takiben Mart ayında basın organlarında, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi başkanlığında mimar, tarihçi ve

akreologlardan oluşan bir heyetin Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Camii'nin çevresindeki inşaat çalışmalarını incelemek ve kazı çalışmalarını Mescid-İ Aksa Camii'ne saldırı olarak değerlendiren Haremmüşşerif'ten sorumlu vakıf temsilcileriyle görüşmek üzere İsrail'e gittiği ve heyetin hazırlayacağı raporun Başbakan'a sunulacağı yönünde haberlere yer verildiğine işaret etti. Bugüne kadar sözkonusu heyetin raporu ve bu rapor konusunda Başbakan'nı değerlendirmelerinin kamuoyuna yansımadığını kaydeden Vural,

Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle verdiği önergede inceleme heyetinin kimlerden oluştuğunu, heyet raporunun Başbakan'a sunulup sunulmadığını, kazı çalışmalarının kutsal mekanlara zarar verip vermediğini, bu konuda İsrail makamları nezdinde bir girişimde bulunulup bulunulmadığını ve raporun kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağını sordu.

(ZÇ-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title