Haberler

MHP Grup Başkanvekili Usta

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Türkiye'yi kargaşaya ve kaosa sürükleyecek o anormal yapıyı anayasa değişikliğiyle yerle bir ediyoruz.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, " Türkiye'yi kargaşaya ve kaosa sürükleyecek o anormal yapıyı anayasa değişikliğiyle yerle bir ediyoruz. Bundan sonra hiç kimse yargılanamaz değildir." dedi.

Partisinin il başkanlığında düzenlenen Anayasa Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Usta, ülkenin zor durumda ve sıkıntıda olduğunu söyledi.

Ülkenin 20 Temmuz 2015'te, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bir yıl önce terör kıskacına girdiğini belirten Usta, "O günden bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti, bin 300 şehidimiz, 8 bine yakın yaralımız var. Halen Türkiye, terörle mücadeleye hem yurt içinde hem de yurt dışında devam ediyor." diye konuştu.

Usta, 15 Temmuz'daki hain girişimin sadece askeri darbe olmadığını, ülkeyi işgal girişimi olduğuna dikkati çekerek, ülkenin işgalin eşiğinden döndüğünü anlattı.

"Bundan sonra Türk milleti, bu ülkenin fertleri, bu ülkenin vatandaşları olarak çok daha dikkatli olmak dikkatli durmak durumundayız." diyen Usta, şunları kaydetti:

" Milliyetçi Hareket Partisi, böyle bir anayasa değişikliğini niye tetikledi veya MHP bu anayasa değişikliğine niye 'Evet' diyor? Bunun cevabı burada. İç ve dış tehditler had safhaya ulaşmış, bizim böyle bir ortamda ülkenin daha iyi bir ortamda yönetilmesi için bir sistem arayışı içinde olmamız gerekiyordu. Bir çözüm bulmak durumundasınız.

MHP, bu ülke sıkıntıya girdiğinde çözüm arayan, çözüm bulan parti olmuştur."

"İkili yapı birbiriyle sürekli çelişmiş ve çatışmış"

Usta, 1982 Anayasası'nın çıktığı günden beri tartışıldığına işaret ederek, o günkü şartlar içinde ihtilalcilerin kendilerine göre bir cumhurbaşkanı kurgusu yaptıklarını anlattı.

O günden itibaren sorunların başladığını vurgulayan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü bir başbakan var, güçlü bir cumhurbaşkanı var. Bunun yürümesi, parlamenter sistemlerde yürümesi mümkün değil. İkili yapı birbiriyle sürekli çelişmiş ve çatışmış. Bunun geçmişte bir sürü örneği var. Yapıdaki bu bozukluk 2007 yılındaki referandumla ve en son 2014 yılında halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanıyla iyice had safhaya ulaştı. Bu, sürdürülebilir değil. 15 Temmuz'u da gördükten sonra yapılması gereken şey bu gayri hukuki durumu bir şekilde ortadan kaldırmak.

Meclis aritmetiği içinde buna çözüm bugünkü kendimize özgü, çok orijinal yanları olan Türk tipi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir."

Usta, MHP olarak temel hassasiyetleri bulunduğuna dikkati çekerek, "Bizim teşkilatımızın canla, başla bu anayasa değişikliğine sahip çıkması lazım. Hassasiyetlerimizin tamamının korunduğu bir anayasa değişikliğidir. Bizim çizgimizde bir kırılma yok. Biz dümdüz çizgimizdeyiz. Ülkülerimizde bir sapma yok, anlatamayacağımız hiçbir şey de yok. Türkiye'yi kargaşaya ve kaosa sürükleyecek o anormal yapıyı anayasa değişikliğiyle yerle bir ediyoruz. Bundan sonra hiç kimse yargılanamaz değildir. Kimse bu anayasa değişikliğinden sonra hukukun üstünde olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Erhan Usta Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title