Haberler

MHP Giresun Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesi Olayının Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ne Mal Edilmemesi Gerektiğini Söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayının Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ne mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Paçacı, partisinin İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Hrant Dink'in öldürülmesini MHP olarak şiddet ve nefretle kınadıklarını belirtti. Lozan Antlaşması ile Türkiye Cumhuriyeti'nde azınlıklar adı altındaki grupların, devlete emanet edildiğini kaydeden Paçacı, devletin bu emanete sahip çıkması gerektiğini söyledi. Hrant Dink'in öldürülmesi olayının Trabzon ve Karadeniz Bölgesi'ne mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Paçacı, "Türkiye'de işlenen cinayetlerde zanlıların bulunduğu şehir suçlanıp, eleştirilip, mahkum edilirse o zaman Türkiye'yi mahkum etmiş oluruz. Bu son derece yanlış bir davranıştır. Dink cinayetinin sorumluluğu Trabzon ve bölgeye mal edilmemelidir. Karadeniz halkı devletine, vatanına, milletine bağlı ve ekonomik olarak üzerine gelinmesine rağmen ayakta duran, isyan etmeyen, vakur bir anlayışa sahiptir. Karadeniz halkı Türkiye'nin bel kemiğidir" dedi.

Paçacı, Hrant Dink'in cenaze töreninde atılan "Hepimiz Hrant Dink'iz, hepimiz Ermeni'yiz" sloganını da son derece yanlış ve yakışıksız olarak nitelendirerek, "Cinayeti telin edebilirsiniz ancak 'Hepimiz Ermeni'yiz' diyemezsiniz. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu bölge Türkiye'dir ve bu halkın adı da Türk milletidir. Milliyetçilik, vatanı sevmek, devletini yüceltmektir. Birlik ve bütünlüğü korumak, kollamaktır. Bir kişinin yaptığı yanlış bütün bir milliyetçiliğe, bütün bir millete mal edilemez" diye konuştu.

(AÇ-MU-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title