Haberler

MHP Genişletilmiş İl Divan Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır, "Türkiye Her Yönden Kuşatılmaktadır, İç ve Dış Güvenlik Sorunları Giderek Ağırlaşmaktadır" Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır, "Türkiye her yönden kuşatılmaktadır, iç ve dış güvenlik sorunları giderek ağırlaşmaktadır" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na merkez ve ilçelerden çok sayıda partili katıldı. Ülke meseleleri ve parti çalışmalarının tartışıldığı toplantının divan başkanlığını Samsun Milletvekili Prof. Dr. Osman Çakır yaparken, üyeler ise Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Giresun Milletvekili Murat Özkan, Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, MHP İl Başkanı Abdullah Karabıçak, MHP MYK Üyesi Hasan Aslan'dan oluştu.

Toplantıda partililere hitap eden Prof. Dr. Osman Çakır, gelinen noktada milli değerin hor görüldüğünü, 'milli' kimliğinin tartışıldığın, devlet yapısının sorgulandığını ve bölücü tahriklerin sürdüğünü söyledi. İhanetin kol gezdiğini öne süren Çakır, milli birliğin sarsıldığını ve Türkiye'nin sinir uçlarıyla oynandığını kaydetti. Cumhuriyetin milli devlet kimliği ve üniter siyasi yapısının ağır bir saldırıya maruz kaldığını iddia eden Çakır, "Türkiye her yönden kuşatılmaktadır, iç ve dış güvenlik sorunları giderek ağırlaşmaktadır. Türkiye'nin varlığına kas etmek isteyen ihanet pusular kurmuştur. Türkiye içerden ve dışarıdan bir çıkar, husumet kuşatması altındadır. Milli birliğimiz bozulmaktadır. Türkiye bugün 1919'un şartlarına benzer bir karanlık ortama sürüklenmeye çalışılmaktadır. Ülkemiz içten ve dıştan ağır bir tehditle karşı karşıyadır" diye konuştu.

"Bedeli kanla ödenerek kazanılmış bağımsızlığımız tehlikededir" iddiasında bulunan Çakır, şunları söyledi:

"Kahramanların mücadelesiyle kurulmuş cumhuriyetimiz sarsılmaktadır. Bin yıl boyunca sevgi ile yoğurduğumuz kardeşliğimiz zedelenmektedir. Asırlarca alın terimiz oluşturduğumuz milli varlıklarımız tahrip edilmektedir. Birlikte yaşanan binlerce yılın ürünü olan milli kültürümüz, milli kimliğimiz saldırılarla karşı karşıyadır. Ahlaki değerlerimiz temellerini sarsan bu manevi çöküş süreci hız kazanmıştır." Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ise hükümete alternatif aranıyorsa, bunun adresinin MHP olduğunu söyledi. Her alanda devletin sıkıntıda olduğunu iddia eden Giresun Milletvekili Murat Özkan da, gıda fiyatlarının giderek arttığını, Türkiye'nin dünyayı doyuracak toprak tarım gücene sahip olduğunu, tarımın mutlaka güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, MHP'nin ülkeye millete hizmet için var olduğunu ve olacağını dile getirirken, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak ise MHP'nin seviyeli, ilkeli siyaset anlayışının, ülkücü iradenin herkese kapısının açık olduğunu dile getirdi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

(MD-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title