Haberler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Isparta'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçimler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı 12 Haziran 2011 tarihinin uygun olduğunu söyledi.

BAHÇELİ'DEN HİZBULLAH ELEŞTİRİSİ

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel seçimler için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı 12 Haziran 2011 tarihinin uygun olduğunu söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partili belediyelerinin yaptığı hizmetlerin açılışlarını yapmak üzere Isparta'ya geldi. İlk olarak Senirkent İlçesi'ne gelen Bahçeli'yi Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Senirkent Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Baykal ve çok sayıda partili karşıladı. Devlet Bahçeli'ye Senirkent üzümü ve elma cipsi ikram edildi. Bahçeli'ye Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal'ın kızı Gülşah Baykal tarafından kare kalemden yapılan resmi hediye edildi.

Senirkent'te toplanan vatandaşlara seslenen Devlet Bahçeli, 2011 seçimlerinin en geç 17 Temmuz'da yapılması gerektiğini belirterek, Temmuz döneminde yapılacak seçimlere katılımın, insanların tarlada, yaylada ya da öğrencilerin memleketlerine dönmesi ve tatile çıkılması nedeniyle az olacağını vurguladı. 22 Temmuz 2007'de yapılan seçimlerde bu durumun yaşandığına dikkat çeken Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

?Katılımın yüksek, herkesin demokratik hakkını kullanabileceği bir tarihte seçimin yapılması ülkemiz açısından daha uygun olacaktır. 29 Mayıs, 5 Haziran veya 12 Haziran tarihleri seçim için uygun günlerdir. Sayın Başbakan'ın konuşmalarında haziran ayında bir seçimin yapılmasının mümkün olacağını işaret etmesi sebebiyle, eğer bu sözünde durduğu takdirde 12 Haziran 2011 günü 24'üncü dönem milletvekilliği seçimleri için uygun bir seçim günü olacaktır. 6 aylık bir süre kalmıştır. Bu sürelerin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir."

AKP iktidarının 9'uncu yılına girdiğini ve önümüzdeki seçimlerde çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü iktidar yönetimi başarılı olamamıştır. Ülke cephelere ayrılmıştır. Kamplaşmıştır, kriz yaşamıştır, kaos içinde bulunmuştur. Ülkede anayasal kurumlar çatışır hale gelmiştir, gerilim stratejisi ile ülke yönetilmeye kalkışılmış ve ülkede etnik temelli, meslek temelli ayrımcılık gittikçe kökleşmeye ve derinleşmeye başlamıştır. Türkiye'de bölücü terör hızla yaygınlaşmış, bugün siyasallaşma sürecine girerek açılım denilen zırvanın da kendilerine cesaretlendirmesiyle Türkiye'nin bölünme eşiğine kadar ülkeyi sürüklemiştir."

İktidarın 8 yıllık uygulamasının değerlendirilmesi durumunda iki meselenin göze çarpacağını belirten Bahçeli, "Birinci temel mesele Türkiye'nin birlik ve beraberlik meselesidir, varlık yokluk meselesidir. İkinci mesele uygulanmış olan ekonomi politikaları yanlışlığından dolayı işsizlik başını almış gitmektedir. Bugün her evde işsiz bir üniversiteli genç veya askerden dönmüş bir evladımız bulunmaktadır" diye konuştu.

BAHÇELİ'DEN HİZBULLAH ELEŞTİRİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta'daki ilk durağı Senirkent İlçesi'nden sonra Uluborlu'ya geçti. Uluborlu İlçesi'nde de kalabalık bir grup tarafından karşılanan Bahçeli, Gelincik Meydanı'nda vatandaşa seslendi. Yasama ve yürütmenin birlikte yargıya yüklendiğini söyleyen Devlet Bahçeli, yargıyı Ak Partileştirmenin yolunun arandığını kaydetti. Bahçeli, şunları söyledi:

"Yargının önünü açmak, daha adil ve hızlı çalışmasını sağlamak, bunun için gerekli reformlar yapmak dururken, bugün Hizbullah örgütünü salıveriyorsun. Sonra da bunlar o kadar masum insanlar ki sanki, akşam gel, karakolda varlığını ispat et ve bir imza at ve git evine yat' diyorsun. 20 yıl ya da müebbet bir hapis cezası alabilecek insanları tahliye ediyorsunuz. Sonrada bakıyorsunuz 'iş yanlış olmuş ve bunları tekrar toparlayayım' diyorsunuz, 56 yerde emniyet güçleriyle bunları toplamaya çalışıyorsunuz. Bakıyorsunuz gittiğiniz yerde bir Allah'ın kulu yok. Niye olsun? Niye gidip de her gün karakolda imza atsın? Yakasını bir kurtarmış, kaçmaktan başka bunun yolu mu var ki bu iyi niyeti bunlara gösteriyorsun. Buna benzer yanlışlıklar çok oluyor, buna dur demek lazım."

"HARİRİ'NİN BAŞBAKAN OLMASINDAN SENİN NE ÇIKARIN OLACAK"

MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Aziz dostu Hariri'nin hükümeti yıkılmış, o hükümeti nasıl kurtaracağını düşünüyor ve Türkiye'de onunla ilgili toplantılar yapıyor. Ne demek bu yani Ortadoğu eş başkanlığı görevin başbakan olma görevinden daha mı üstün senin? Hamas örgütü hükümetten çekilmiş, sayın Başbakanın aziz dostu, başbakanlıktan ayrılma konumuna gelmiş, mecbur kalmış, Türkiye'ye gelmiş, sayın Başbakan'ı ziyaret ediyor. Yargı üzerinde gerekli tedbirleri almıyor, PKK ile mücadelede yetersiz kalıyor, Hizbullah'ı salıveriyor, öbür taraftan da Lübnan'ın Başbakanı'nı nasıl kurtaracağını söylüyor. Hariri'nin tekrar başbakan olmasından senin ne çıkarın olacak ki bu kadar üzerinde duruyorsun. Bunlar ufak olaylar değildir, arkası önü iyi düşünülmesi gereken olaylardır."

?

GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

Haber -Kamera : Mehmet ÇINAR- Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title