Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Partililerle Bayramlaştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara ve tüm siyasi partilere bir çağrıda bulunarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 siyasi partinin temsilcisi olan 550 milletvekili bulunmaktadır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidara ve tüm siyasi partilere bir çağrıda bulunarak, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 siyasi partinin temsilcisi olan 550 milletvekili bulunmaktadır. Ancak bu siyasi partilerin hangisi Türk milletini temsil ediyor, hangileri Türk milletine resmen ihanet ediyor, bu ayrımın artık kesin olarak yapılması gerekmektedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partililer ve vatandaşlarla MHP Genel Merkezi'nde bayramlaştı. Bahçeli, vatandaşlarla bir süre bayramlaştıktan sonra bayram sebebiyle bir konuşma yaptı. Bahçeli, Arife günü 1, Bayramın ilk günü ise 2 Mehmetçiğin şehit verildiğini hatırlatarak, Ramazan ayında da çok sayıda terör olayıyla karşı karşıya kalındığını ve çok sayıda şehit verildiğini belirtti. Bahçeli, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete baş sağlığı diledi. Mübarek Ramazan ve Bayram günlerinde güvenlik güçlerini katledenlerin kendileri açısından süreci coşku içerisinde, kucaklaşmaları gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Bahçeli, "Bu böyle devam edemez, devam etmemelidir. Artık Türk milleti ve onu temsil eden siyasi iktidarına ve siyasi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve milletimizin her ferdi bir karar arifesinde olmalıdır.

Bu gidişin kabul edilemeyecek bir gidiş olduğunu artık görmelidirler. Açılım zırvasıyla, demokrasi ve özgürlük palavralarıyla PKK'nın canileşmesinin teşvik edilmesi, tahrik edilmesi artık iyi anlaşılmalıdır" şeklinde konuştu.

İktidara ve tüm siyasi partilere bir çağrıda bulunan Bahçeli, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 siyasi partinin temsilcisi olan 550 milletvekili bulunmaktadır. Ancak bu siyasi partilerin hangisi Türk milletini temsil ediyor, hangileri Türk milletine resmen ihanet ediyor, bu ayrımın artık kesin olarak yapılması gerekmektedir. Onun için Meclise gelmiş olanlar hangileri milletin iradeyle gelmiştir, hangileri PKK iradesiyle gelmiştir, sunun net olarak ortaya konması gerekmektedir. Bunun yolu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan milletvekilleri özlük hakları kalmak kaydıyla, etnik bölücülüğe yardım eden, tahrik eden, hizmet eden ve Türkiye'nin bölünmesine katkı sağlayan kim var ise, bunun ayırt edilmesi, netleşmesi için Anayasamızdan dokunulmazlığın kaldırılması gerektiğinde artık buluşmalıyız" ifadelerini kullandı.

Açılımın üzerinden 3 yıl 20 gün geçtiğini hatırlatan Bahçeli, "Açılım,Türkiye'yi nereye götürmüştür. Açılımı başlatan değerli Bakan, bunu bir vicdan meselesi yaparak, bir kararı kendisi başlatmalı. Kararı milleti tatmin etmek için istifa olmalıdır, diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasından sonra basın mensuplarının sorusunu cevapladı. Bir gazetecinin BDP milletvekillerinin Şemdinli'de yollarının kesilmesi ile ilgili yöneltilen soruya Bahçeli, "BDP milletvekillerinin önü PKK tarafından kesilmiş ise, bu sarmaş dolaşı nasıl izah edeceksiniz? Bu belli bir oyunun sahneye konuluşudur. Milleti aldatma, televizyonlarda sık sık yer almalar PKK propagandası yapmaktan başka bir şey değildir" dedi.

CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasına da değinen Bahçeli, "Bir milletvekilinin PKK tarafından kaçırılması 8 gün Türkiye televizyonlarını meşgul etmiştir. Bayram öncesindeki buluşmada PKK muhabbeti 5 gündür devam ediyorsa, 'bu nasıl muhabbettir' buna da Sayın Başbakan cevap versin" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Devlet Bahçeli Türkiye Politika Güncel Haberler

title