Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kastamonu'da

Güncelleme:

Bahçeli, "Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramıza düşmanlık yayamayız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin kurucusu, savunucusu olup onun kazanması için her türlü gayret verebiliriz ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramıza düşmanlık yayamayız" dedi.

Bahçeli, partisinin  Çatalzeytin İlçe Başkanlığınca düzenlenen mitingde, 30 Mart'ta bin 394 seçim çevresinde Mahalli İdareler Seçimlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu seçimler zor bir seçim olmuştur. Bu seçimler çetin geçmiştir. Bu seçimler geçmiş dönemde yapılan seçimlerden çok daha farklı olmuştur" ifadesini kullandı.

"Milletimiz çok sabırlı ve soğukkanlı hareket ederek, bu seçimlerin kazasız belasız atlatılmasını arzulamış, seçimlerde mümkün olduğu kadar hilenin olmamasına, şaibe altında bir seçim sonucunun bulunmamasına özen göstermeye çalışmıştır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Fakat seçim sonuçlarının belli olduğu andan itibaren sonuçları üzerinde tartışmalar giderek artmış, itirazlar çoğalmış, ilçe seçim kurullarından Yüksek Seçim Kurullarına kadar bu itirazlar sürdürülmüş, Türkiye'de seçim sonuçları en son teknoloji kullanılmasına rağmen kısa sürede sonuçlandırılamamış ve birçok itirazlar reddedilmiş, bazıları kabul edilmiş ve bazılarının da yenilenmesi istenmiştir. Çatalzeytin de bunlardan bir tanesidir. Şimdi 13 yerde seçimler yenilenecek. İkisi il, kalanlar ise ilçe ve beldedir. Dikkat edilirse Almanya'ya giden Sayın Başbakan orada Türkiye'deki kamplaşmaya, cepheleşmeye nasıl şahit oluyorsak, aynısını Avrupa Türklüğü olarak nitelendirilen Avrupa ülkelerindeki vatandaşlarımız üzerinde yapmaya çalışmış ve etnik temelli ayrımcılığı, mezhep temelli parçalanmaya doğru sürükleyerek Türkiye'nin birliğini ve dirliğini nasıl burada sarsmışsa Almanya'da da yapılan toplantılarda oradaki vatandaşlarımız yani 1963 yılından bu yana çocuğunun rızkını kazanmak için gurbete çıkmış olan birinci nesilden kalan ikinci ve üçüncü nesil üzerinde öyle şiddetli bir baskı oluşturarak bir ayrımcılığa gitmiştir. Türkiye'nin birçok zehrini oraya da akıtmıştır."

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Yalova'daki konuşmasını eleştirerek, "Acaba bir seçim hazırlığında mıyız? Yoksa 1 Haziran'da bazı gruplara ayrılmış Yalova savaşına mı hazırlanıyoruz. Bu nasıl bir anlayıştır. Şimdi bu seçimleri de bu hale getirmek istiyorlar. Hepimiz bu aziz milletin evlatlarıyız. Değişik partilere gönül vermiş olabiliriz. Değişik partilerin kurucusu, savunucusu olup onun kazanması için her türlü gayret verebiliriz ama biz bu ülkenin insanlarıyız. Aramıza seçimler münasebetiyle nifak sokamayız. Bir belediye başkanlığı seçimi için aramıza düşmanlık yayamayız" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim nedeniyle gelen bazı siyasilerin 1 Haziran'dan sonra bir daha uğramayacağını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Artık içinde vicdanı olanlar buradaki dostluklarını sürdürmek isteyenler gelerek halinizi ve hatırınızı sorabilir. Ama seçimi kazanmak hırsıyla gelmiş, devletin her imkanını seferber etmiş, yetimin, öksüzün ve kimsesizin rızkını seçim için buralarda akıtan insanları arasanız da bulamazsınız. Onun için bu tahriklere kapılmayınız. Bu kışkırtmalara alet olmayınız. Yoksul olan kardeşlerim, kimsesiz olan kardeşlerim. Bu toplum içerisinde muhtaç kalmış olabilirsiniz. Bu milletin aziz evlatları olarak yoksulluk içinde kıvranabilirsiniz. Ama yoksulluğunuzu seçimin kölesi haline getirmek isteyenlerin ve her seçimde yoksulluğu bağımlılık haline getirerek iradenize kement atanlara karşı artık bir terbiye veriniz. 'Beni satın alamazsın, kandıramazsın, 4 yılda veya ara seçimlerde bana gelip aldatamazsın. Zaten benim olanı bana veriyorsun. Belki de hamuduyla götürenlere bir parça veriyorsun...' Siyaseten de bir çöküntü içerisindeyiz. Siyasileri de terbiye etmek, siyasileri ilkeli, dürüst bir halde çalışmasına fırsat verebilecek edebe davet etmek sizin elinizde olmalıdır."

Konuşmasının ardından Bahçeli, 1 Haziran'da yenilenecek seçimlerde partisinin Çatalzeytin Belediye Başkan adayı Ahmet Demir'i yanına çağırarak vatandaşları selamladı.

Bahçeli, daha sonra Sinop'un Türkeli ilçe Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan'ı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Çatalzeytin Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title