Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP Genel Başkanı, bugün Ankara Güvenpark'tan başlayıp İstanbul Maltepe'ye kadar sürecek bir adalet yürüyüşü başlatmıştır. Atalarımız boşuna söylememiş; akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş. Adalet yolda bulacağımız kayıp eşya, yürürken ayağımıza takılacak bir gömü değildir. Bunu bilmemek ise cehalettir." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye'nin, bitmek bilmeyen saldırıların, derin komploların, ayak oyunlarının, dahası maskeli operasyonların çok açık hedef ülkesi olduğunu belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi'nin teklif ve çağrısını anımsatan Bahçeli, "'Türkiye'ye Katar gibi yaptırım uygulansın' diyen bu darbeciyi kınıyorum. Gün geçmiyor ki, milletimizi kaygıya sevk eden, karamsarlığa iten olaylar vasat bulmasın. Kriz tetikçileri faal, kaos heveslileri faaliyette." paylaşımında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu'nun, MİT tırları davası kapsamında 20 Ağustos 2016'da hakkında dava açıldığını anımsatan Bahçeli, görülen ve yürüyen duruşma safahatlarının ardından, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin hükmünü verdiğini, kararını açıkladığını ifade etti. Buna göre, Berberoğlu'nun 25 yıla mahkum edildiğinin altını çizen Bahçeli, bu kararın hitamında CHP'nin aceleyle ayağa kalktığını ve ön yargıyla kıyameti kopardığını belirtti.

"Halbuki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin açıkladığı hüküm kesin olmayıp, hukuki yollar kapanmış ve tükenmiş değildir." değerlendirmesini yapan Bahçeli, istinaf mahkemelerinden Yargıtay'a kadar hukuki müracaatların mümkün ve meşru yol olduğunu ifade etti.

Bahçeli, mezkur hukuki sürecin aşamaları tamamlanana kadar herkesin sabırlı, saygılı ve soğukkanlı hareketinin mecburi olduğu kadar en doğru yol olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hak arayışında, hukuk mücadelesinde elbette duygusal tepki ve şuursuz eylemlerden kaçınmak, her ne olursa olsun yüz çevirmek şarttır.

CHP'nin, demokratik ve hukuk çemberinden taşmaması gerekirken, mal bulmuş mağribi gibi sokağa fırlayarak yürüyüşe geçmesi masumane değildir. Provokatörler devrede, karıştırıcı ve nifak saçan mihraklar yerli iş birlikçileri eliyle kuyruktadır.

CHP Genel Başkanı, bugün Ankara Güvenpark'tan başlayıp İstanbul Maltepe'ye kadar sürecek bir adalet yürüyüşü başlatmıştır. Atalarımız boşuna söylememiş; akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş. Adalet yolda bulacağımız kayıp eşya, yürürken ayağımıza takılacak bir gömü değildir. Bunu bilmemek ise cehalettir. CHP, 'adalet' diyerek anarşiye göz kırpmakta, uluslararası topluma dikta duyurusunda bulunarak demokrasiye kast etmenin çabasındadır. Adaletsizlikler batıya ülkemizi ispiyonlamakla çözülemeyecektir."

"Ismarlama projedir"

Adaletin, Ankara-İstanbul arasındaki uzun yolda değil, bizzat milletin müşfik ve muhteşem iradesinde, Türk devletinin ruh kökünde olduğunu belirten Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sandıkta sonuç alamayanların sokağa çıkması, demokrasiden umudunu kesenlerin uygun adımlarla yürüyüşe geçmesi ısmarlama projedir. 15 Temmuz'da doğan milli mukavemeti yıkmak, parlayan millet direncini kırmak ve rövanşını almak için bugünkü yürüyüş kurgulanmıştır. 15 Temmuz'u unutturup, 20 Temmuz darbesi uyduran, kontrollü darbe ödevini karanlık odaklardan alanlar kurulmuş ve yola bırakılmışlardır. Bugün yola çıkmak, 15 Temmuz FETÖ ihanetine sünger çekmek, hatta alttan alta destek vermek, şühedaya bir kez daha kıymak demektir."

"Yolda adalet yoktur"

Herkesin yasalar içinde, demokratik adap ve ahlak çerçevesinde toplanma, haberleşme, ifade, yürüme özgürlüğü bulunduğunu ve bunların savunulması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, şu paylaşımlarda bulundu:

"Eskiye nazaran yollar yürümek için oldukça sağlam ve kullanışlıdır. Üstelik yol kenarları dinlenme tesisleriyle doludur. Ama yolda adalet yoktur. Ankara'dan İstanbul'a adalet için yürümeye kalkan sayın Kılıçdaroğlu ya kullanılmakta ya da ülkemize kurulan tuzağın aktif katılımcısıdır. Adalet yürümekle değil, yüksek bir ahlak, yüce bir gönül eşliğinde ancak ve öncelikle vicdanlarda tecelli ve temerküz edecektir. Sokağa oynamak, adalet bahanesiyle pusuda ve ihtiyatta bekleyen bazı mihraklara el sallamak, Türkiye'nin mahvına destek vermek, göz yummaktır. 15 Haziran'da sözde darbe şayiası çıkardılar, bu tezviratın şifreleri çözüldüğünde Ankara'dan İstanbul'a yürümenin kararı çıkacaktır.

Merak ediyorum ki, İstanbul'dan karşı bir yürüyüş başlarsa karşılaşma ve buluşma noktası neresi ve nasıl olacaktır? Ankara'dan İstanbul'a yaya olarak seyahat edenlere 'anca gidersiniz' demek yerine, 'yangına ve kargaşa hizmet ediyorsunuz' demek en mantıklısıdır. CHP'lilere sesleniyorum; aklınızı başınıza alın, muhtemel ve kestirilemeyen hadiseler patlak verirse, altından ne sizler ne de ülkemiz kalkar."

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title