Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "Daha Kurulmadan Parçalanmaya Başladılar"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bazı anketlere göre İYİ Parti’nin oy oranının yüzde 20 olduğu iddialarına ilişkin olarak, "Bizim için değerlendirme dışındadır.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bazı anketlere göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 20 olduğu iddialarına ilişkin olarak, "Bizim için değerlendirme dışındadır. 2019 seçimlerinde yüzde 1 mi, yüzde 20 mi göreceğiz. Daha kurulmadan parçalanmaya başladılar" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim barajı konusunda Yalçın, "Özel olarak sadece seçim barajı değil, 16 Nisan sonrası bazı çalışmaları yapmak için teşkilatlandı. Bahçeli'nin verdiği talimat üzerine o tarihten bu yana çalışma içine girdi, ham üzerinde konuşulması gerek. MHP'nin hazırlığı, birikimi var. Bu hazırlık karşıdan gelen teklife göre masaya yatırılır. O zamana kadar görüşlerimizi ifade ederiz. Tavrımız, düşüncemiz var. Önce iktidar uyum yasası kapsamında hazırlığını söyleyecek" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'ın Bahçeli'nin verdiği mesajı doğru anladığını söyleyen Yalçın, "Başbakan Bahçeli'nin verdiği mesajı doğru anlamış. Genel başkanın sözleri açık, yoruma gerek yok. Uyum yasaları gelmeli, 2019 hazırlığı yapılmalı. Erken seçimi doğru bulmuyoruz. Sebebi büyük bir sistem değişikliği var. 2 yıl ancak bunlarla uğraşılır. Önce kurumları erken seçime hazırlamalıyız" şeklinde konuştu.

Siyasi partilerin bir araya gelip seçim barajını tartışılabileceğini belirten Yalçın, "Genel başkan 'Baraj 5/10 olur' derken bu tartışmaya işaret ediyor, 10 düşsün diye bir yaklaşım yok. Düşebilir, yüzde 10 kalabilir de. Görüşülsün, ortak akıl ne ise o olur. Yüzde 10 ağır derken geçmişten gelen tahlil yaptık. Acısını en fazla çeken partiyiz, ittifak da yaptık 2002'de baraj altı kaldık. MHP buna sıcak baktı, destekledi ama gerçekleşmediğini gördük. Söylediğimiz unsurlar Meclise girdi, ittifak yaptı, bir tartışalım bakalım" diye konuştu.

MHP'ye yönelik sosyal medyada yapılan 'baraj sıkıntısı olduğu' yorumlarına ilişkin ise Yalçın, "Bazı siyasi partilere husumet besleyenlerin çıkışı. Milliyetçi Hareket Partisi hep seçim öncesi baraj altı gösteriliyor. Şuanda yapılan doğru. Bahçeli'nin ifade ettiği gibi anket şirketleri sonuç vermiyor, algı oluşturuyor. 'MHP baraj altı değildir' dedi Bahçeli. Bizim kendi teşkilatımızla yaptığımız oylamalar var, buna bağlı söylüyor. MHP resmi söylemi dışında yapılanlar yıllardır söyleniyor, her seçimde baraj altı dediler, kanıtladık" dedi.

Seçimlerde daraltılmış bölge, dar bölge sistemlerine ilişkin Yalçın, "Önce teklifi görüp, sonra fikirlerimizi söyleyeceğiz. Çalışmamız var, seçim sistemlerini çalıştık, ama daha masaya çıkmadı. Dar mı, daraltılmış bölge mi, birçok yolu var. Meclis yapısında baraj oluşacak mı ona bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Seçim ittifaklarına ilişkin olarak ise Yalçın, "Bizim iktidara dönük böyle teklifimiz yok, onların da yok. Perde arkası görüşme yapamadık. Demokrasilerde olur mu, olur. Kendi kimliğinle ve mesajlarınla ittifak oluşturuyorsan demokrasi içinde mümkün görülebilir" değerlendirmesini yaptı.

Anketlere göre İYİ Parti'nin seçimlerde yüzde 20 oy alacağına ilişkin iddialara ise Yalçın, "Bizim için değerlendirme dışındadır. 2019 seçimlerinde yüzde 1 mi, yüzde 20 mi göreceğiz. Daha kurulmadan parçalanmaya başladılar" diye karşılık verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Semih Yalçın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title