Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Topcu Açıklaması

"(4+4+4) Çocukların gelecekleri üzerinde olumsuz etki yapacağına dair öğretmen, veli ve akademisyenlerin görüşlerini dikkate almadan, okul öncesi eğitime gitmesi gereken çocuklar 1. sınıfa başlatılmış ve bu uygulamayla birlikte okullarda pek çok sorun yaşanmıştır" "AKP iktidarı, bu mağdur edilen çocukların yaşadığı travmaları ve sorunları nasıl telafi edecektir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, 4+4+4 sisteminin çocukların gelecekleri üzerinde olumsuz etki yapacağına dair öğretmen, veli ve akademisyen görüşlerinin dikkate alınmadığını, okul öncesi eğitime gitmesi gereken çocukların 1. sınıfa başlatıldığını ve bu uygulamayla okullarda pek çok sorun yaşandığını öne sürdü.

Topcu, yaptığı yazılı açıklamada, 4+4+4 sisteminin "milli eğitim tarihinin en büyük skandalları"ndan olduğunu, 60-66 aylık çocukların okul öncesi eğitim almadan, gerekli alt yapı hazırlanmadan tehditle okullara kaydettirildiğini savundu.

Sistemin geçersizliğini MHP olarak ilk günden beri dile getirdiklerini kaydeden Topcu, öğretmen, veli ve akademisyenlerin, sistemin çocukların gelecekleri üzerinde olumsuz etki yapacağına dair görüşleri dikkate alınmadan, okul öncesi eğitime gitmesi gereken çocukların 1. sınıfa başlatıldığını ve okullarda sorunlar yaşandığını iddia etti.

Sorunlarla ilgili kamuoyuyla hiçbir şey paylaşılmadığını, sorunların katlanarak kocaman bir yumak haline dönüştüğünü ileri süren Topcu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan'ın 2012 yılında medyada yer alan konuşmasında  '... Bu işe karşı bir kampanya var.  66 ay meselesinde rapor alanları ben evlatlarına ihanet etmekle tanımlıyorum.  Bu iki ay mı senin evladını iyi noktaya getirecek?  Ben de babayım.  Bizim çocuklarımızı erken başlattık.  Bırakalım çocuklarımız okullarına başlasın.  Bunu rastgele belirlemedik.  Dünyadaki uygulamalar ortada...' cümleleriyle hedef aldığı ailelerden Başbakan özür dileyecek mi?  Bu ülkenin evlatlarına ihanet edenler özür dileyebilecek mi?  AKP iktidarı bu mağdur edilen çocukların yaşadığı travmaları ve sorunları nasıl telafi edecektir?" - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title