Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Derdimiz bu toprakların istikbal ve istiklal kavgasıdır. Derdimiz, boynu yularlı, cebi 1 dolarlı FETÖ'cülere karşı mücadele etmektir. Derdimiz, sınırın diğer tarafındaki ecdat yadigarı toprakları da bu yurdun dağlarını da PKK'nın kiralık katillerine teslim etmemektir. Derdimiz, Türk hükümetine karşı hücum eden dış mihraklara karşı, bu ülkenin seçilmiş iradesinin yanında saf tutmaktır." ifadelerini kullandı.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, çetin imtihanlardan, zorlu yollardan ve keskin dönemeçlerden geçen Türkiye'nin, yükselmek için birbirinin omzuna basan politikacılara değil, omuz omuza saf tutmayı bilen inanmış beraberliklere ihtiyacı olduğunu belirtti.

15 Temmuz'dan sonra ortak dertlerinin Türkiye'nin bekası olduğunu vurgulayan Adan, "Derdimiz bu toprakların istikbal ve istiklal kavgasıdır. Derdimiz, boynu yularlı, cebi 1 dolarlı FETÖ'cülere karşı mücadele etmektir. Derdimiz, sınırın diğer tarafındaki ecdat yadigarı toprakları da bu yurdun dağlarını da PKK'nın kiralık katillerine teslim etmemektir. Derdimiz, Türk hükümetine karşı hücum eden dış mihraklara karşı, bu ülkenin seçilmiş iradesinin yanında saf tutmaktır." değerlendirmesini yaptı.

MHP'nin tarihe iz bırakacak ölçüde onurlu bir duruş sergilediğini kaydeden Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tüccarlar gibi birtakım ön şartları masaya sürerek pazarlık yapmadığını, tarih boyunca vatanperverlerin davrandığı gibi hareket ettiğini belirtti.

Adan, bazı politikacıların MHP'nin hamlesini algılayamadığını kaydederek, "MHP'nin yürüttüğü siyaseti, kendi kirli sicil defterlerini kurcalayıp çözmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partililer, ıska atışlarını devam ettirmektedir. Bizim attığımız her adımda ilham aldığımız temel kaynak, Türk tarihi ve medeniyetinin altın sayfalarıdır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin birlik ve beraberlik için el uzatmasının, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır." özdeyişinin izdüşümü olduğunu ifade eden Adan, CHP'lilerin Atatürk'ün şuur ve şiarından hayli uzakta olduklarını savundu.

Hiçbir CHP milletvekilinin, Suriye'nin kuzeyinde olup bitenlere dair milli ve yerli bir bakış geliştiremediğini belirten Adan, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü CHP artık Gazi Mustafa Kemal'in CHP'si değildir. CHP, Dumlupınar meydanlarındaki imanı, seçim meydanlarındaki yalancı pehlivan naralarına değişmiştir. CHP, her fikirden vatanseverin İstiklal Harbi için buluştuğu Birinci Meclisin ruhunu, HDP'liler ve FETÖ'cülerle birlikte yol aldıkları adalet yürüyüşlerinin ruhuna değişmiştir. CHP, dün 'Manda ve himaye kabul edilemez' diye haykıran milletin yanında değil, okyanus ötesinde kurulan düzmece oyunların sonuçlarında çözüm aramaya başlamıştır. CHP'nin tıyneti Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının karakterinden koparak uzaklaşmıştır. Artık mevcut CHP modeli, 1977'de hükümet kurmak için bakanlık pazarlayarak vekil devşiren ve sinsi oyunlarla iktidar deviren Güneş Motel'in CHP'sidir."

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Celal Adan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title