Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardıımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, 15 Temmuz darbe girişiminin amacının, halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmek olduğunu ifade ederek, "Buna karşı ilk iradeyi koyan Sayın Devlet Bahçeli oldu. Bazı sorunlara karşı gösterdiğimiz tepkilerde MHP olarak hep haklı çıktık. Ama bunun sevincini yaşayamadık. Çünkü, haklı çıktığımız her olayda bedeller ödedik. Haklı öngörülerimizden dolayı mutluluk duyamadık." dedi.

MHP Şişli İlçe Bakanlığı tarafından 19 Ekim Dünya Muhtarlar Günü dolayısıyla Gayrettepe Sürmel Oteli'nde düzenlenen Muhtarlarla İstişare Toplantısına katılan Adan, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'deki bazı işbirlikçilerin Atatürk'ü acımszıca ve haksızca eleştdiğini, oysa Atatürk'ün bayrağı hür, ezanı hür bir devlet inşa ettiğini belirten Adan, "Türkiye'de milletten güç alarak en dik duran parti MHP'dir. Ama bazı kesimler MHP ile mlllet arasına mesafe koymak istiyor." diye konuştu.

Bölgede yaşanan siyasi ve askeri hareketliliğe de değinen Adan, "PKK'yı, Kandil'i temsil eden 80 milletvekili meclise geldiğinde, 'Güneydoğu'nun bir kısmını verelim, kurtulalım' söylemleri ortaya atıldı. O zaman da en sağlam iradeyi ortaya koyan MHP oldu. Bu 80 kişiyle koalisyon kurulması ve Devlet Bahçeli'ye başbakan olması teklif edildi. Sayın Bahçeli kabul etmedi." diye konuştu.

Türkiye'de bakanların yarısının Kürt kökenli olduğunu anlatan Adan, şöyle devam etti:

"Diyarbakırlı, Samsunlu, Şırnaklı, bu ülkede hepsi aynı hakka sahip. Okula çocuk kaydedilirken, ev alırken, berbere, terziye, lokantaya gittiğimizde 'Sen nerelisin?' diye soruluyor mu bu ülkede? Biz, birlikte yaşama kültürüyle böyle büyük bir devlet olduk. Birbirimizi anlamadıkça bu ülkeye zarar veriyoruz. Buna karşı çıkanlara MHP set olmuştur. Bu coğrafyada Türk devleti yıkılırsa, bir daha devlet kurdurmazlar bize. Bu yüzden bazılarının kafası karışık olmamalı. 15 Temmuz darbe girişiminin amacı, halkın seçtiği iktidarı alaşağı etmekti. Buna karşı ilk iradeyi koyan Devlet Bahçeli oldu. Bazı sorunlara karşı gösterdiğimiz tepkilerde MHP olarak hep haklı çıktık. Ama bunun sevincini yaşayamadık. Çünkü, haklı çıktığımız her olayda bedeller ödedik. Haklı öngörülerimizden dolayı mutluluk duyamadık."

Adan, Türkiye'nin, dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olduğunu, bu milleti korkutmak ve sindirmek isteyenlerin hep hüsrana uğradığını söyledi.

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise İstanbul'da vatandaşların birçok sorunla boğuştuğunu, bu sorunları konuşup çözüm aramak için 19 Ekim Dünya Muhtarlar Günü vesilesiyle bir araya geldiklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Celal Adan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title