Haberler

MHP Düzce İl Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Düzce 5.Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Düzce 5. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

MHP Düzce il 5. Olağan Genel Kurulu, İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşti. Kongreye MHP Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MKYK üyesi Kadir Şeker, MHP'li İlçe ve Belde Belediye Başkanları, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, diğer siyasi partilerin Düzce İl temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Kongre başkanlık divanının seçimi, Faaliyet raporunun okunması ve ibrası, Mali Raporun okunması ile devam etti.

Kongrede bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın 770 ilçe kongresi tamamlandığını belirterek, "Halen ilçe kongreleri devam ediyor. Yaklaşık 900 ilçenin kongresi tamamen ay sonunda bitecek. Türkiye genelindeki 5. Kongresi yapıldı. 12 Haziran seçimleri ve referandumda yıpratılan partimiz, il kongreleriyle yeniden kendine gelip silkinecektir. Yerel yönetim seçimlerine giden bir siyasi parti olarak aynı bütünlüğü yakalayacağız. İl ve ilçe kongreleri Haziran sonunda Türkiye genelinde sona erecek. Sonbahar da 10. olağan büyük kurultayımızı, Ankara'da idrak edeceğiz" dedi.

MHP İl Başkan adayı Kenan Ilgaz, kongrelerin siyasi partilerin düğünleri ve bayramları olduğunu ifade edek, "Biz de bu günü Düzce il teşkilatının düğün günü bilip, demokrasi şölenine çevirmek zorundayız. İktidar hedefi olan bir partiye yakışır şekilde herhangi bir tatsızlık yaşanmadan tamamlamamız gerekiyor. İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ı eleştirilecek şeyler olmasına rağmen eleştirmeyeceğim. Hatasıyla sevabıyla hizmet görevi aldıkları için teşekkür ediyorum. Devam etmek üzere aday olmuş durumdalar başarılar diliyorum. Mevcut Türkiye şartlarında bir siyasi partide aktif şekilde siyasi görev almaya talip olmak cesaret ister. Bizim adaylığımız Düzce teşkilatımızı ve partimizi Düzce'de daha iyi noktalara taşımaktır. Kazandığımız takdirde yarından itibaren çalışmaya başlayacağız. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Yerel seçimlerin erkene alınması söz konusu. Bugün bu kongrede kazanacak olan yeni yönetime çok ciddi işler düşüyor. Bu anlamda görev bize verildiği takdirde önümüzdeki seçimler için çalışmaya başlayacağız. Geçen sefer kıl payı kaybettiğimiz belediye seçimlerini kazanmak için var gücümüzle çalışacağız. Kaybeden arkadaşları da kucaklayarak sayımızı daha fazla arttırarak yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

İl Başkanı Abdullah Danışmaz, bugünün 2014 yılında yapılacak olan seçimleri başarıyla tamamlayacak olan kadroların seçim günü olduğunu belirterek, "Bizler bu dava çok mücadele ettik. Mücadelemiz halen devam ediyor. Sonuna kadar devam edecektir. 2014 yılında 8 ilçe 3 belde belediye başkanlığını alacak kadro MHP'de var. Bu duygu ve düşüncelerle delegasyonun bunları göz önüne getirerek, MHP il teşkilatının mevcut yönetimi ve beni desteklemelerini istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde mevcut başkan Abdullah Danışmaz ile bir dönem önceki il Başkanı Kenan Ilgaz'ın listesi yarışıyor. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi ABDULLAH DANIŞMAZ Türkiye Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title