Haberler

MHP, Don Vuran Narenciyeyi Meclis'e Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Geçtiğimiz Günlerde Başta Kozan ve Yüreğir İlçelerinde Olmak Üzere Adana Genelinde Etkili Olan Don Yüzünden Zarar Gören Narenciye Üreticilerinin Sorununu TBMM'ye Taşıdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, geçtiğimiz günlerde başta Kozan ve Yüreğir ilçelerinde olmak üzere Adana genelinde etkili olan don yüzünden zarar gören narenciye üreticilerinin sorununu TBMM'ye taşıdı.

Tankut, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, Türkiye'nin narenciye ihtiyacının büyük kısmının karşılandığı Adana ve ilçelerinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen don yüzünden narenciye ürünlerinin hasat edilemez hale geldiğini belirtti. Geçen yıl çıkartılan Tarım Sigortası Kanunu nedeniyle ilgili kurumların zarar-ziyan tespit çalışması yapmadığını, devletin yardım konusunda da bir adım atmadığını ifade eden Tankut,

önergesinde şu görüşlere yer verdi:

"Bütün geçim kaynakları ve umutları narenciye olan üreticilerin hali perişandır. Hükümetinizin geçen yıl çıkardığı Tarım Sigortası Kanunu'na göre, narenciye ürünlerini özel şirketlere sigorta ettirmeyen üreticilere devlet desteği kesilmiştir. Uygulanan politikaların sonucu olarak açlık ve sefalete kurban edilen üretici ise, ürünlerini özel sigorta kapsamına alamamaktadır. Bunun en bariz örneği Kozan'da sigortaya müracaat eden üretici sayısıdır. Bu ilçede, İlçe Tarım Müdürlüğü'nün açıklamasına göre 9 bin

272 üreticiden sadece 20'si özel sigorta yaptırmıştır. Şu ana kadar Adana merkez ve ilçelerinde ne kadar alanda ne kadar ürün dondan etkilenmiş, ne kadar üretici zarar etmiştir; kesin olarak bir istatistiksel çalışma sonucu kamuoyuna açıklanmış değil. Yani 'Derdinizi sigorta şirketlerine anlatın' anlayışı hakim kılınmış, tarım kesimi narenciye sektöründe de yetim bırakılmıştır."

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, yazılı soru önergesinde, üreticinin mağduriyetini giderecek hangi önlemlerin alınacağını ve Tarım Sigortası Kanunu'nda bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını sordu.

(AB-AB-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title