Haberler

MHP:dinleyeni Bulamazsa Hükümet İstifa Etmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "Bugün Ülkede Hukuk Dışı Dinlemeler Oluyorsa, Bu Yüz Kızartıcı Bir Suçtur. Bu Suçla Hükümet Olunamaz. Eğer Suçluları Ortaya Çıkaramazsa, Hükümeti İstifaya Davet Ediyoruz" Dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, “Bugün ülkede hukuk dışı dinlemeler oluyorsa, bu yüz kızartıcı bir suçtur. Bu suçla hükümet olunamaz. Eğer suçluları ortaya çıkaramazsa, Hükümeti istifaya davet ediyoruz” dedi.

Şandır, partisinin Van İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin ülke gündemini iyi yönetemediğini savunarak, “Ülkemize ve milletimize yakışmayan birtakım olaylar yaşanmaktadır. Toplumun tamamına sirayet eden bir gerginlik ve huzursuzluk ülkemizin geleceği açısından ciddi bir tehlike oluşturmaktadır” diye konuştu.

MHP olarak başta AK Parti'yi, Hükümet ve siyasi parti yöneticilerini, sivil toplum kuruluşlarını ve bütün kamuoyunu sağduyulu davranmaya, milletin sorunlarını tartışırken birbirlerini anlamaya davet ettiklerini bildiren Şandır, şunları kaydetti: “Her konuda sayın Başbakan ve sayın ana muhalefet partisi genel başkanı yakışıksız sözlerle tartışıyorlar. Bunu ülkemiz ve demokrasimiz açısından çok tehlikeli görmekteyiz. MHP Grup Başkanvekili olarak başta AK Parti yöneticileri ve ana muhalefet partisi yöneticilerini, toplumun huzurunu bozacak bu gerginlikten vazgeçmeye davet ediyorum.”

“SUÇLUYU BULMA SORUMLULUĞU AK PARTİ'YE AİTTİR”

Yaşamın gizliliğinin, en temel bireysel hak ve özgürlüklerden olduğunu, ancak hükümete rağmen bazı odakların birilerini ve bazı kurumları hukuk dışı dinlediğini iddia eden Şandır, şöyle devam etti:

“Eğer birtakım çevreler ve odaklar birilerini hukuk dışı dinliyorsa bu suçtur. Suçluyu bulma sorumluluğu AK Parti'ye aittir. Suçluları en kısa sürede bulmaya ve yargının önüne çıkarmaya davet ediyoruz. Hükümetler konuşmakla değil, yapmakla görevlidir. Hükümetler karnından konuşamaz. Bugün ülkede hukuk dışı dinlemeler oluyorsa, bu yüz kızartıcı bir suçtur. Bu suçla hükümet olunamaz. Eğer suçluları ortaya çıkaramazsa Hükümeti istifaya davet ediyoruz.”

Mehmet Şandır, MHP olarak dinlenildikleri, takip edildikleri ve bunlarla ilgili dosya tutulduğu yönünde endişeleri bulunduğunu kaydetti.

“FARKLILIKLARIMIZLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Bu topraklarda yaşayan herkesi kardeş kabul ettiklerini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak herkesin, eşit ve onurlu bir birey olduğunu bildiren Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnsanlarımızın farklılıklarını kimlikleştirerek, ayrıştırmaya kimsenin hakkı bulunmamaktadır. Bu yöndeki gayretleri, ülkenin geleceği açısından çok tehlikeli bulmaktayız. Bu yöndeki faaliyetleri ülkenin geleceğine ihanet olarak görmekteyiz. Farklılıklarımız olabilir. Ana dilimiz, etnik kimliğimiz, kültürümüz ve inancımız farklı olabilir. Farklılıklara saygı göstererek, birlikte yaşamayı başarmak mecburiyetindeyiz.”

MHP olarak insan olmak ortak paydasında bu topraklarda yaşayan herkesi Türk milleti ve Türk halkı olarak kabul ettiklerini ifade eden Şandır, bu milleti etnik ve inanç temelinde ayrıştırıp çeteleştirerek  çatıştırmaya kimsenin hakkı bulunmadığını, ancak AK Parti Hükümetinin

yanlış politikalarla, etnik bölücülüğü siyaset zeminine taşımaya çalıştığını öne sürdü.

Bu noktada TBMM'de bazı kanunların çıkarılmaya çalışıldığını ileri süren MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, şöyle konuştu:

“Türkiye'de insanlar kendilerini nasıl ifade ediyorlarsa, onunla ifade etsinler. İnsanların gündelik hayatta ana dilleri ile konuşmalarından kimse rahatsız değildir. Hiçbir hukuki engelleme yoktur. Ama ana dil farklılığını, kimliğin bir parçası haline getirir, o kimlik üzerinden bir ayrışma yaratırsanız yani (Kürt vatandaşlarım, Kürt milletvekillerim) derseniz, bu durum gelecekte bir cepheleşmenin, ayrışmanın çatışmanın sebebi olur. Endişemiz budur.”

“GAP İÇİN NEDEN 6 YIL BEKLENDİ”

Şandır, bir gazetecinin, GAP paketine yönelik sorusu üzerine, projeye şimdiye kadar katkı sunan bütün iktidar partilerine şükranlarını sunduklarını belirtti.

AK Parti'nin GAP'a hız verme kararını desteklerini vurgulayan Şandır, “Ancak bir sorumuz var. Bu kadar önemli olan bu projeyi destekleme noktasında bugüne kadar 6 yıl gibi bir süreyi neden boşa geçirdiniz. Bugüne kadar bu projeye tek bir çivi çakmadılar. Bugün neden bu kadar öne çıkartıyorsunuz. Bu sorunun cevabını Hükümetten bekliyoruz. Ama GAP ile Doğu Anadolu ve Konya Ovası projesi bitirilmelidir. Çünkü Türkiye'nin geleceği tarımdadır.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title