Haberler

MHP'den "Öcalan'ın İdamını Biz Kaldırmadık" Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Kanlı Terör Örgütü Lideri Abdullah Öcalan'ın İdam Cezasının MHP Tarafından Değil, İktidar Ortakları Tarafından Kaldırıldığını Söyledi. Vural, MHP İktidara Gelince Teröristbaşının F Tipi Cezaevine Gönderileceğini Kaydetti. Vural, Siyasi Partilerden Haberlerin Yer Aldığı (www.sandik.org) İsimli Haber Portalına Verdiği Röporta...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, kanlı terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın idam cezasının MHP tarafından değil, iktidar ortakları tarafından kaldırıldığını söyledi. Vural, MHP iktidara gelince teröristbaşının F tipi cezaevine gönderileceğini kaydetti. Vural, siyasi partilerden haberlerin yer aldığı (www.sandik.org) isimli haber portalına verdiği röportajda, Apo'nun idamının kaldırılması ve F tipi cezaevine alınmasına ilişkin tartışmaları değerlendirdi. Öcalan'ın diğer mahkumlar gibi farklı muameleye tabi olmadan F tipi bir cezaevinde tecrit koşullarında bekletilmesi gerektiğini ifade eden Vural, şunları söyledi:

"Öcalan diğer mahkumlar gibi hak ettiği yerde ölmesi gerekiyorsa ölür. Vadesi ne zaman gelir, onu bilemiyorum. Ama orada her gün ölümü tatması ve beklemesi özel bir birliğimizin koruma ve kollamasına ihtiyaç olmadığına diğer mahkumlar gibi tecrit koşullarında mahkumiyetinin devam ettirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir de tabii bu kadar konuşuyor, terör örgütünü yönetiyor, neden bunun hakkında dava açılmıyor bunu da merak ediyoruz. Terör örgütünü yöneten ve halen yöneten avukatları aracılığıyla mesajlar gönderen bir kimse hakkında hükümetin neden dava açmadığını doğrusu merak ediyoruz".

Terör örgütüyle mücadelenin çok boyutlu olması gerektiğini ifade eden Vural, ama elinde silah olana gül dağıtmakla da bu mücadelenin sürdürülemeyeceğini vurguladı. Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şüphesiz bunun çözümü sosyo-ekonomik tedbirlerin yanında uluslararası finans ve diplomatik kanalların da kesmektir. Bu yönden de çok yönlü bir politikamız var. Bunlarla ilgili terör ve bölücülükle ilgili mücadele kapsamında MHP olarak bu konunun çok rahat bir şekilde çözüleceğini düşünüyoruz. Yeter ki terör örgütünün siyasallaşma hedeflerine ulaşacağı konusunda cesaret almasın. Bunlarla pazarlık olmaz. Pazarlık edilmesi gereken, teslim olması gereken tek taraflı olarak onlardır. Böyle açık bir kudret olursa bu mesele çözümlenir. Terörist başını da biz F tipi cezaevine göndereceğiz. Vade ne zaman gelir, nasıl olur bakalım artık, onu zaman gösterecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her zaman hukukun üstünlüğünü dikkate alan bir yaklaşım tarzımız var. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir endişemiz söz konusu değil. Önemli olan hak ettiği muamele görmelidir. Daha önce hak ettiği idamdı, maalesef MHP dışındaki partiler idam cezasını kaldırdılar. Şimdi hak ettiği F tipi cezaevidir. Bence misafirlik dönemi sona ermelidir".

(YZE-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title