Haberler

MHP'den Göbeklitepe Açıklaması

MHP Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Ocakoğlu, "Göbeklitepe Kazılarına Başkanlık Eden Alman Profesör Klaus Schmidt ile 15 Kişilik Ekibi Derhal Kazı Alanından Uzaklaştırılmalı" Dedi.

MHP Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Ocakoğlu, "Göbeklitepe kazılarına başkanlık eden Alman Profesör Klaus Schmidt ile 15 kişilik ekibi derhal kazı alanından uzaklaştırılmalı" dedi.

MHP Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Ocakoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Yüzyıllarca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptıktan sonra, Türk milletinin vatan tuttuğu Anadolu toprağının, her karışı tarihi ve kültürel güzelliklerle doludur. Bütün dünyanın gözünü diktiği bu tarihi zenginlik; Avrupalıların iştahlarını kabartacak türdendir. Yıllardan beri, bu zenginliklerimiz Avrupa ülkelerinin vatandaşları tarafından yağmalanmaktadır. Kazı çalışmaları yapmak üzere ülkemize gelen Avrupalılar, toprak altından çıkardıkları tarihi eserleri kendi ülkelerine kaçırmışlardır" şeklinde konuştu.

Avrupa ülkelerindeki müzelerde sergilenen eserlerin birçoğunun Anadolu topraklarından kaçırılmış ve çalınmış olduğunu iddia eden Ocakoğlu şunları dile getirdi:

"Şanlıurfa'da yıllardan beri devam eden, Göbeklitepe kazılarına başkanlık eden Alman Profesör Klaus Schmidt ve 15 kişilik ekibi derhal kazı alanından uzaklaştırılmalıdır. Göbeklitepe'deki kazıların yine aynı ekip tarafından devam ettirilmesi halinde, bu kazılardan Türk milleti için çok parlak sonuçlar beklemek yanlış olur. Yıllardan beri devam eden tarih ve kültür talanına artık dur denilmelidir. Türk insanına, Türk bayrağına, Türk tarihine düşman olan ve bu düşmanlığını her platformda çekinmeden sergileyen Avrupalılar, milyon dolarlarla ifade edilen tarihi eserler söz konusu olunca birden Türk hayranı, Anadolu sevdalısı kesilmektedirler. Artık bu kirli oyuna dur deme vakti gelmiştir." Ocakoğlu, başta Göbeklitepe kazısı olmak üzere, Şanlıurfa'da ve Türkiye'de yabancıların karıştığı ne kadar arkeolojik kazı varsa Kültür Bakanlığı'nın ilgili birimleriyle, İçişleri Bakanlığı'nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ilgili birimleri tarafından bir an önce el konulması gerektiğini söyledi.

Ocakoğlu, "Bu milletin tarihini yağmalamaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

(FÖ-OÇ-Y) 30.04.2008 18:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title