Haberler

MHP'den Etnik Bölücülüğe Hayır Mitingi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli,

Osmanlıyı yıkan küresel aktörlerin günümüzde yine sahnede olduğunu söyledi. Bahçeli, bölünme gayreti içinde olanları milletimizin affetmeyeceğini anlattı.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda MHP'nin tertip ettiği "Etnik Bölücülüğe Hayır" mitingi yağışlı havaya rağmen gerçekleşti. MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen mitinge il ve ilçe teşkilatları, binlerce partili ve vatandaş katıldı. Hava yağmurlu olmasına karşın ellerinde Türk bayraklarıyla Gündoğdu Meydanı'nı dolduran vatandaşlar teröre lanet yağdırdı. Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda saat 13:00 sıralarında başlayan mitingde, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

UZLAŞMANIN ADRESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR

Tezahürat eşliğinde miting alanına gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partili vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Mitingde bir konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör çıkmazına saplanan Türkiye'ye ihanet eden her kademedeki PKK militanları için tek bir çıkış yolu olduğunu ifade ederek, "Bu da terör eylemlerine derhal son vermek ve silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti devletine teslim olmak ve Türk adaletinin vereceği hükme razı olarak cezalarını çekmektir. Bunun

dışındaki her yöntem devletin teröre teslim olması ve teröristlerin önünde diz çökmesi anlamına gelecektir. Ama çok açık söylüyorum ki, bunu yapmaya makamı, mevkii ne olursa olsun kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin karşısındaki en büyük tehdidin kanlı terörden beslenen etnik bölücülük olduğunu ifade eden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "PKK son dönemde şehirlere kadar inmiş, Kuzey Irak terör örgütünün eğitim ve lojistik üssü haline gelmiştir. Başbakan ise dağdaki teröristleri siyasete sokma düşüncesindedir. Bunun tek bir siyasi ve hukuki anlamı var. O da bu hainlerin affedilmesi ve yaptıklarının yanlarına kar kalmasıdır. Başbakan ateşle oynamaktan vazgeçmeli ve artık kendisine gelmelidir."

Türkiye'nin Kıbrıs'ta, AB ilişkilerinde, Irak'ta, terörle mücadele konusunda, Ermeni meselesinde doğru hareket edemediğini savunan Bahçeli, hükümetin politikalarını eleştirdi. Hükümetin ayırımcılığın yolunu açtığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu: "Türkiye'nin bağımsız karar alma iradesi ortadan kalkmıştır. Demokratik Cumhuriyet önerisiyle İmralı canisinin sözcülüğü yapılmıştır. Önce belediyeler sonra meclis koltuklarına ulaşan bölücüler ittifakın ardından himaye edilmiş ve gönülleri hoş tutulmuştur.

Günümüzde maalesef ihaneti durdurmak yabancı güçlerin iznine ve şartına bağlanmıştır. Anlaşılan odur ki milletimiz hükümetten Irak'a operasyon beklerken, Amerika Türkiye'de operasyon yapmaktadır. Bu senaryo Türkiye'yi parçalayarak çok milletli, çok kimlikli bir ortaklık devletinin kabul ettirilmesidir."

Ortak paydaya saygı gösteren herkese ellerini uzattıklarını, bölünme gayreti içerisinde olanları ise affetmeyeceklerini anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye Cumhuriyeti şehit kanlarıyla kazanılmıştır. Tarihin hiçbir döneminde Türk milletine yapılan ihanet karşılıksız ve cezasız kalmamıştır. Bunu herkes iyi bilmeli ve elini ateşten çekmelidir. Buradan uyarıyorum yeri gelirse canımız feda olsun. Anadolu'yu yeniden fethetmeye hazırız. Kızdırmayın Türk'ün kafasını.''

Türk Milleti'nin yapılan saldırılara gereken cevabı vereceğine inandığını ifade eden Bahçeli, "Türk milleti bu ihanetin önce belini kıracak sonra kökünü kazıyacaktır" dedi. Türk Milleti'nin her zaman teslimiyete hayır diyeceğini belirten Bahçeli, bölücü güçlerin heveslerinin boşuna, çabalarının beyhude olduğunu söyledi. Bahçeli'nin konuşma sırasında Gündoğdu Meydanı'nda, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sesleri yükseldi.

Bahçeli, MHP'nin teröre tepki mitingini İzmir'de gerçekleştirmesinin bir tesadüf olmadığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun derin anlamı çok iyi anlaşılmalıdır. İzmir'in tarihi milli mücadelenin tarihidir. İzmir 15 Mayıs 1919'da direniş meşalesini yakmış ve milli mücadelenin fitilini ateşlemiştir. Bugün de çok zor ve tehlikeli bir dönemden geçmekte olan Türkiye'nin ufkunda kara bulutlar dolaşmaktadır. Türkiye her yönden kuşatılmakta. İç ve dış güvenlik sorunları giderek ağırlaşmakta,

milli değerlerimiz hor görülmektedir. Devlet yapımız sorgulanmakta, bölücü tahrikler hayasızca sürdürülmekte, ihanet kol gezmekte ve Türkiye'nin sinir uçlarıyla oynanmaktadır. Karşımızdaki tehlike çok yakın, çok büyük ve çok ciddidir. Cumhuriyeti milli devlet niteliği ve üniter yapısı ağır bir saldırıya maruzdur. Türkiye içeriden ve dışarıdan bir husumet kuşatması altındadır. Türkiye bugün 1919'un şartlarına benzer bir karanlık ortama sürüklenmektedir. Türkiye bir yol ayırımına gelmiştir ve ağır bir

tehlikeyle karşı karşıyadır."

Milli kültürün, birlik ve beraberliğin saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu: "İzmir'in işgali ile ortaya çıkan 1919 şartlarını günümüzün gelişmeleriyle kıyasladığımızda yine yabancı güçler iç işlerimize karışmaktadır. Yine işbirlikçiler dört koldan ihanet yarışındadır. Yine ilkesiz ve korkak bir zihniyet iş başındadır ve yine Türkiye'nin her yöresinden şehitlerimiz uğurlanmaktadır. Osmanlı'yı yıkan küresel aktörler bir asır sonra yarım kalan oyun için kendilerine yeni bir

teslimiyet hükümeti bulabilmişlerdir."

"88 yıl önce olduğu gibi ihanet odaklarına dur demeye inançlı mısınız?" diye soran Bahçeli'ye meydanda toplanan vatandaşlar bir ağızdan "Evet" diyerek karşılık verdi. Meydandaki sesin Türk milletinin bütün etnik kökenlerinin sesi olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu ses bin yıllık kardeşliğin ortak sesidir. Allah yağmura rağmen bu toplantıyı yapmamıza yardımcı olmaktadır. Şemsiyelerinizi indirinki yürekler gözüksün" dedi.

Bahçeli'nin konuşması sırasında kürsünün önünde işitme engelliler için tercüman da hazır bulundu. Bahçeli mitingdeki konuşmasına "Ne mutlu Türküm" diyerek son verdi.

(EY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

title