Haberler

MHP'den Anayasa Değişikliği Turu : CHP, "Dokunulmazlıklar Ne Teröre, Ne Adi Suçlara Kalkan Olmamalı"

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, Bölücü Suçlarla İlgili Dokunulmazlığın Kaldırılmasına İlişkin Anayasa Değişikliği Teklifine Destek Turlarını CHP'yle Noktaladı.

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, Anayasa'nın 83. Maddesi'nde değişiklik yaparak, bölücü suçlarla ilgili milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişiklik teklifini siyasi partilere doğrudan iletme turunu CHP'yle noktaladı.

MHP'li Şandır ve Vural Meclis'te, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Okay, CHP'nin, milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması yönünde kesin tavrının bulunduğunu shatırlatarak, "Dokunulmazlıklar, ne teröre, ne adi suçlara kalkan olmamalı" dedi.

CHP'nin, milletvekili dokunulmazlıklarının tamamen kaldırılması ve dokunulmazlığın sadece kürsü masumiyeti içerisinde kalması yönünde görüşlerinin bulunduğunu söyleyen Okay, "Olaya bir bütün olarak bakılmalı. CHP olarak bu değişiklik önerisini bir kez daha değerlendireceğiz" diye konuştu.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda, 55 milletvekili için 76 dokunulmazlık dosyası olduğunu da hatırlatan Okay, "Bu anayasa değişikliği teklifinin geçmemesi halinde, Meclis Karma Komisyonunda, tüm milletvekillerine ilişkin dokunulmazlık dosyalarının yeniden ele alınabileceğini ifade etti. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title