Haberler

MHP'deki Olağanüstü Kurultay Süreci

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sinan Oğan'ın gelişinden görüntüler Sinan Oğan'ın konuşması - Eski MHP milletvekili Oğan: -"Delege tam sayımızın 5'te 1'i değil, yaklaşık yarısı olağanüstü kongre kararıyla talep etmiştir.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sinan Oğan'ın gelişinden görüntüler

Sinan Oğan'ın konuşması - Eski MHP milletvekili Oğan:

-"Delege tam sayımızın 5'te 1'i değil, yaklaşık yarısı olağanüstü kongre kararıyla talep etmiştir. Genel Merkezimiz hukuksuz bir şekilde 'Bu müracaatları tanımıyorum' demiştir. Asıl vebal Genel Merkezimizin üzerindedir"

"Ülkücülerin kurultayını toplayın, ülkücüler neden PKK'nın siyasi uzantılarının gerisinde kaldığını sorgulamak istiyor. Bu toplum, mecliste PKK'nın siyasi uzantılarının gerisinde küçüklükteki bir durumu hak etmiyor"

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili tarih açıklayanların vebal taşıyacakları sözlerine ilişkin, "Delege tam sayımızın 5'te 1'i değil, yaklaşık yarısı olağanüstü kongre kararıyla talep etmiştir. Genel Merkezimiz hukuksuz bir şekilde 'Bu müracaatları tanımıyorum' demiştir. Asıl vebal genel merkezimizin üzerindedir" dedi.

Oğan, olağanüstü kurultay süreciyle ilgili kendisini destekleyen partililerle Manisa'daki bir otelde bir araya geldi.

Türkiye'de iktidar partisinin alternatifinin bulunmaması nedeniyle halkın oyunu aldığını savunan Oğan, doğru siyaset yapılması halinde insanların MHP'yi kucaklayacağını söyledi.

Partisinin milletvekili sayısının HDP'ninkinden az olmasını eleştiren Oğan, şöyle dedi:

"Yorgun, bitkin, bıkkın ve zayıf bir siyaset uyguladığınızda maalesef PKK'nın gerisinde dahi kalma zilletini bizim ülkü camiamıza yaşatabiliyorlar. 80 milletvekili sayısının 40'a düşürülmesi yaklaşık 2 milyon 200 bin oyumuzun eriyip heba olması elbette sineye çekilecek bir durum değildir. Ülkücülerin kurultayını toplayın, Ülkücüler neden PKK'nın siyasi uzantılarının gerisinde kaldığını sorgulamak istiyor. Bu toplum mecliste PKK'nın siyasi uzantılarının gerisinde küçüklükte bir durumu hak etmiyor. Ülkücüler iktidar olmayı hak ediyor. Bu noktada ülkücü irade 548 imza ile 'Ben olağanüstü kurultayı toplamak istiyorum' demiştir. Genel merkezin cevabı ise maalesef, 'Biz ülkücü iradeyi tanımıyoruz, mahkemelere gidin' olmuştur."

Oğan, terörle mücadelenin tek başına ne iktidarın, ne muhalefetin ne de güvenlik güçlerinin işi olduğunu anlatarak, terörle mücadelenin milli bir mesele olduğunu söyledi.

Hükümetin terörle mücadelede kararlı olduğunu göstermesi halinde kendilerinin de bu yönde önerilerinin bulunacağın dile getiren Oğan, kayıtsız şartsız hükümetin yanında yer alacaklarını ifade etti.

Toplantı sonrasında gazetecilerin, Devlet Bahçeli'nin 'Olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler' sözlerinin sorulması üzerine Oğan, "Tüzüğümüzdeki madde açık ve nettir. Delege tam sayısının 5'te 1'i noter kararıyla müracaat ederse olağanüstü kurultay toplanır. Delege tam sayımızın 5'te 1'i değil, yaklaşık yarısı olağanüstü kongre kararıyla talep etmiştir. Genel Merkezimiz hukuksuz bir şekilde 'Bu müracaatları tanımıyorum' demiştir. Asıl vebal Genel Merkezimizin üzerindedir. Ülkücüler demokratik hakkını kullanıyor neden engel oluyorsunuz?" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Bahçeli Sinan Oğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title