Haberler

MHP'deki Kurultay Süreci

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "MHP'nin 10 Temmuz kurultayı, ülkücü hareketi birbirine düşürme ve parçalama hesapları yapanların bütün oyunlarını ve hesaplarını bozacaktır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "MHP'nin 10 Temmuz kurultayı, ülkücü hareketi birbirine düşürme ve parçalama hesapları yapanların bütün oyunlarını ve hesaplarını bozacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, yazılı açıklamasında, Türkiye'deki "ayrıştırma siyasetini" sonlandırmak ve milli bütünlüğü sağlamak için MHP'nin bütünleştirici politikalarıyla, terörle mücadeledeki kararlılığına ihtiyaç olduğunu savundu.

MHP'nin, küresel güçlerin Irak ve Suriye'den sonra bölme programını Türkiye'de de uygulamasına müsaade etmeyecek tek milli güç olduğunu belirten Çetin, "Milliyetçi ülkücü hareketin Türkiye sevdalısı mensupları, Türk milletinin en fazla ihtiyaç hissettiği dönemde, ülkemizin yaşadıklarına çözüm üretmek yerine dikkat ve enerjilerini daha fazla içe dönük boş tartışmalarla geçirmeyecektir. Ülke gerçeklerinden kopuk bireysel siyasi çıkarlarını öne çıkaranlar tarafından paradigma değişimi örtüsü altında camiamızın meşgul edilmesine son verilecektir" ifadesini kullandı.

Ülkücü hareketin, 10 Temmuz'da tartışmaları sonlandırıp yeniden ülke gündemine ve asli misyonuna döneceğini de vurgulayan Çetin, şu görüşleri savundu:

"Ülkücünün hizmet yeteneği ve enerjisini tarlalarda korsan gösteriler yerine yeniden partimizin iktidarını sağlayacak sandık başarısı için meşru kurultay zemininde sarf etmesi sağlanacaktır. MHP'nin 10 Temmuz Kurultayı, ülkücü hareketi birbirine düşürme ve parçalama hesapları yapanların bütün oyunlarını ve hesaplarını bozacaktır.

Fikri çizgisini ve değerlerini koruyan, birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkan ülkücü hareket, 10 Temmuz kurultayından güçlenerek çıkacaktır. Birlikte bir yerde ortak hedefe yürüme kararlılığını ortaya koyabilen ülkücü hareket, Türkiye için her zaman umuttur, geleceğinde vardır."

Kaynak: AA / Politika

Şefkat Çetin Türkiye Suriye Irak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title