Haberler

MHP Bergama İlçe Teşkilatından İstifalar

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, MHP Bergama ilçe teşkilatı üyesi bir grup partilinin istifasını arınmanın bir parçası olarak gördüklerini belirtti.

MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, MHP Bergama ilçe teşkilatı üyesi bir grup partilinin istifasını arınmanın bir parçası olarak gördüklerini belirtti.

Şanlı yaptığı yazılı açıklamada, aralarında meclis üyesi ve belediye başkan adayının da bulunduğu MHP Bergama ilçe teşkilatı üyesi bir grup partilinin istifasını değerlendirdi.

Şanlı, istifa eden kişilerin 1 Kasım seçimlerinde partinin hiçbir faaliyetine katılmadıklarını hatırlatarak, 1 Kasım'dan sonra da MHP içerisinde yürütülmeye çalışılan iç karışıklık senaryolarında figüranlık yaptıklarını ve parti içi huzursuzluğun kaynağı olduklarını iddia etti.

İstifa eden partililerin MHP'nin 15 Nisan Cumhurbaşkanlığı Anayasa sistemi halk oylamasında aldığı karara uymadığını ve 'Hayır' yönünde çalışmalar yaptığını belirten Şanlı, bu kişilerin siyasi ikbal ve emellerini başka noktalarda aramaya kalktığını ileri sürdü.

Şanlı, şunları kaydetti:

"İstifa eden kişiler, 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Bergama ilçe başkanlığımızın 12. Olağan Kongresinde de teşkilatımız tarafından değerlendirilmeye alınmamışlardır. Bunun neticesinde de 26 Mayıs 2017 Cuma günü parti üyeliklerinden istifa ettiklerini medya yolu ile duyurmuşlardır. İstifalar malumun ilanıdır. Biz bu istifaları arınmanın bir parçası olarak görüyoruz. Bu kişiler MHP'nin emeği ve seçmenimizin çalışmaları ve alın teri ile seçilmiş oldukları meclis üyeliklerinden vazgeçememişlerdir. Ülkücü vicdan sahipleri tarafından kabul edilemeyecek bir durum olmakla beraber siyasi ahlak ve etik olarak da uygun değildir. Bu şahısları, partimizin emeğine saygılı olmaya davet edip aynı şekilde meclis üyeliğinden de istifa etmelerini bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title