Haberler

MGK'da Bir İlk: Toplantıda Fiili Olarak İki Cumhurbaşkanı Yer Alcak

Güncelleme:

Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor. Gül'ün son kez başkanlık yapacağı MGK'da Erdoğan'da son kez başbakan sıfatıyla bulunacak.

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) Ağustos ayı olağan toplantısı bugün yapılıyor. Çankaya Köşkü'ndeki toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül son kez başkanlık edecek. Erdoğan'da toplantıya son kez başbakan sıfatıyla katılacak. Böylece ilk kez MGK toplantısında fiili iki cumhurbaşkanı olacak.

İç ve dış gelişmeler ele alınacağı toplantı Çankaya Köşkü'nde saat 14.00'te başlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Cumhurbaşkanlığı seçim takviminin sıkıştırmasına mahkûm olmamak" adına önemli bir jest yaparak ay sonunda yapılacak MGK toplantısının iki hafta öne alınması talimatını verdiği belirtiliyor.

VEDA EDECEKLER

Gül, Cumhurbaşkanı olarak son kez MGK'ya başkanlık edecek ve bu toplantıyla kurul üyelerine veda etmiş olacak. 10 Ağustos seçiminin geçici sonuçlarına göre 12'nci cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan da MGK'ya son kez başbakan sıfatıyla katılmış olacak.Görevini, 30 Ağustos'ta, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'a devredecek Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük de MGK'da son kez yer almış olacak.

BUNDAN SONRA CUMHURBAŞKANI OLARAK KATILACAK

Erdoğan, bundan sonraki MGK toplantılarına Cumhurbaşkanı olarak başkanlık edecek.

MGK'da sıcak gündem maddeleri konuşulacak. Bu kapsamda, çözüm süreci, Irak'ta yaşanan gelişmeler, IŞİD gerginliği ve alıkonulan Türk konsolosluk görevlilerinin durumu, devlet içinde paralel yapılanmayla mücadele, TSK'da yeniden yapılanma çalışmalarının ele alınacağı belirtiliyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title