Haberler

Mgk Bildirisi (2)

Terör Örgütü PKK'ya Yönelik Sınır Ötesi Operasyonları Değerlendiren Milli Güvenlik Kurulu (Mgk), Başarılı Operasyonların Gerekli Görüldüğünde Kararlılıkla Sürdürülmesi Konusunda Mutabık Kaldı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları değerlendiren Milli Güvenlik Kurulu (MGK), başarılı operasyonların gerekli görüldüğünde kararlılıkla sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 5 saat süren MGK Toplantısı'nın ardından toplantıya ilişkin MGK Genel Sekreterliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.Açıklamada, toplantıda TSK tarafından Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü mevcudiyetine karşı gerçekleştirilen sınır ötesi harekatın sonuçlarının değerlendirildiği belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Harekatta sadece bölücü terör örgütünün hedef alındığı, sivil yerleşim bölgelerinin zarar görmediği ve terör örgütüne verdirilen ağır zaiyatın yanında, örgütün haberleşme ve ikmal sisteminde önemli ölçüde tahrip edildiği müşahade edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin icra etmekte olduğu başarılı operasyonların gerekli görüldüğünde kararlılıkla sürdürülmesinde mutabık kalınmıştır. Terör ile mücadelenin diplomatik, ekonomik, sosyal ve diğer boyutlarına ilişkin önlemler gözden geçirilmiş ve bunların

geliştirilerek devam ettirilmesinin önemi vurgulanmıştır. Milletimizin, muhtemel olumsuz girişimler karşısında, her zaman olduğu gibi, sağduyusunu koruyacağına olan inanç teyid edilmiştir. Ülke genelinde güvenlik ve asayişin korunmasını teminen güvenlik güçlerimzce alınmakta olan tedbirler de değerlendirilmiştir."

Açıklamada, Irak'ta son dönemde meydana gelen gelişmelerin de ele alındığı, Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine verilen önemin teyid edildiği vurgulandı. Bu hususların uluslararası toplumca genel kabul gören ve savunulan ilkeler haline gelmesinden ve İstanbul nihai bildirisinde yer almasından duyulan memnuniyetin dile getirildiği açıklamada, toplantıda ayrıca Türkiye'nin güvenliğini etkileyen dış gelişmelerin de gözden geçirildiği kaydedildi.

(TAN-EDA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title