Haberler

Mga 63. Dönem Mezuniyet Töreni Yapıldı

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 21. Yüzyılda Stratejik Öngörü Sahibi, Kendini Yenileyebilen ve Çağın Gerektirdiği Tüm Donanıma Sahip Liderlerin Yetiştirilmesinin Kilit Rol Oynadığını Belirterek, 'Bu Konjonktürde Asla Taviz Veremeyeceğimiz Şey, Devletimizin ve Yüce Türk Milletinin Yüksek Menfaatlerinin Korunması ve Kollanmasıdır' Dedi.

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 21. yüzyılda stratejik öngörü sahibi, kendini yenileyebilen ve çağın gerektirdiği tüm donanıma sahip liderlerin yetiştirilmesinin kilit rol oynadığını belirterek, ''Bu konjonktürde asla taviz veremeyeceğimiz şey, devletimizin ve Yüce Türk milletinin yüksek menfaatlerinin korunması ve kollanmasıdır'' dedi.

Milli Güvenlik Akademisi (MGA) 63. Dönem müdavimleri, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aksay, bugünün sorunlarının klasik anlayış ve liderlik usulleriyle çözümlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, böyle bir ortamda Milli Güvenlik Akademisinin önemi her geçen gün artan bir kurum olarak ön plana çıktığını söyledi.

Orgeneral Aksay, şöyle devam etti:

''Zira 21. yüzyılda stratejik öngörü sahibi, kendini yenileyebilen ve çağın gerektirdiği tüm donanıma sahip liderlerin yetiştirilmesi kilit rol oynamaktadır.

Bu konjonktürde asla taviz veremeyeceğimiz şey, devletimizin ve Yüce Türk milletinin yüksek menfaatlerinin korunması ve kollanmasıdır. Ulusal değerlerimizin ortak paydası, Büyük Atatürk'ün ilkeleri ve Anayasamızda ifade bulan (Ülkesi ve milletiyle bölünmez demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetidir).''

Milli Güvenlik Akademisi Komutanı Tümgeneral Ümit Şahintürk ise 63. dönem müdavimlerine de şöyle seslendi:

''Halen yürütmekte olduğunuz ve yüklenebileceğiniz görevlerinizde; ülkemiz ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve gelecekte Cumhuriyetimizin anayasasında belirlenmiş demokratik laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerine sahip çıkma, her türlü risk ve tehdidi göğüsleyerek ulusumuzu hak ettiği çağdaş yaşam düzeyi ve refah seviyesine taşıma azim ve kararlılığımızı burada sağlanan müşterek anlayışla sürdüreceğinize gönülden inanıyorum.

Bu yolda ışığınız müspet ilim, rehberiniz Atatürk ilke ve devrimleri olsun.''

Mezunlar adına Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Daire Başkanı Dr. Zehra Gamgam'ın konuşmasının ardından Orgeneral Hasan Aksay tarafından çeşitli akademik faaliyetlerde başarı gösteren müdavimlere diploma ve ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title