Haberler

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti'nden AK Parti'nin Kapatılması Davasına Tepki

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Tarafından AK Parti'nin Kapatılması Talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne Açılan Dava ile İlgili Bir Basın Açıklaması Yaptı.

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne açılan dava ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Merkezi Mardin'de bulunan Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan, AK Parti'nin kapatılması talebini tepkiyle karşıladıklarını belirterek, yazılı bir açıklamada bulundu. Aydoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AK Parti'yi kapatma talebi ile ilgili açılan davayı ''Türk Hukuk sistemi tarihine düşen bir gölge'' olarak nitelendirerek, "Ülkemizde barış ve demokrasinin egemen bir ortama doğru gittiği, çetelerin tasfiye edildiği, demokrasi dışı derin güçlerin çözülmesine doğru cesur adımların atıldığı, Avrupa Birliği (AB) ile üyelik ilişkilerinin ciddi olarak sürdürüldüğü, ekonomik olarak da büyüme ve istikrara normal bir seviyede devam edildiği bir ortam, yurt içinde ve yurt dışında gayrı meşru çıkarları tehlikeye düşen bazı güçleri tedirgin etmiştir. Mevcut iktidarın büyük bir halk iradesiyle ayakta olduğu bir dönemde, ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nı hedef alan böylesi bir yargı talebi, demokrasiye karşı yapılan 28 Şubat gibi bir zemini beraberinde getirme şartlarına ülkemiz sahip değildir. Çürümüş, mahkum olmuş, antidemokratik sistemleri yeniden yaşatma imkanının ortadan kalktığı bir ortamda Yargıtay Başsavcılığı'nca alınan bu karar, Türkiye Cumhuriyeti'nin halk iradesine hiçbir şekilde hizmet etmeyecek, aksine hukuk sistemine tarihi bir gölge olarak düşecektir" dedi.

(İA-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title