Haberler

Mezitli'de Halk Gününe Yoğun İlgi

Göreve geldiği ilk günden bu yana "Halk Günü" uygulaması ile Mezitli halkıyla buluşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Demokrasi Meydanı’nda vatandaşla bir araya geldi.

Göreve geldiği ilk günden bu yana "Halk Günü" uygulaması ile Mezitli halkıyla buluşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Demokrasi Meydanı'nda vatandaşla bir araya geldi.

Buluşmada Başkan Tarhan'a, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri de eşlik etti. Başkan Tarhan, vatandaşlardan gelen sıkıntı ve talepleri dinledi. Sosyal paylaşım sitelerinden de canlı olarak yayınlanan buluşmada gelen talepler hazır bulunan birim müdürlerine aktarılarak çözümü sağlandı. Mezitli'de yaşanan birliktelik havasının Türkiye'de çok az yerde görülebileceğine dikkat çeken Tarhan, "Siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, gönüllülerimiz, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkımız var. Milletvekili, belediye başkanı adaylarımız var. Çeşitli siyasi partilerden arkadaşlarımız var. Değişik kesimleri burada bir araya getirdik. Bu uyumu hiçbir yerde göremiyoruz. Bu da Mezitli'nin bir farkı. Zaten 'Burası Mezitli' sloganını da Mezitli'de yaşayan vatandaşlarımız buldu. Biz de her ortamda kullanmaya başladık. Mezitli gerçekten farklı ve diğer bölgelerde ki insanlar Mezitli'de ki bu birlikteliği ve demokrasi havasını kıskanıyor" dedi.

Yolda yürürken kendisine 'yürüyüş ne zaman?' şeklinde soruların geldiğini ve kendisinin de 'doğa yürüyüşümüz Nisan ayı itibariyle başlıyoruz' cevabını verdiğini ifade eden Tarhan, "Daha sonra anlıyorum ki vatandaşımızın sorduğu doğa yürüyüşü değil, milli bayramlarda yapmış olduğumuz 'Demokrasi ve Adalet Yürüyüşü'. Demek ki Mezitli'de yaşayan vatandaşlar, özgürlük için demokrasi için sokağa çıkmaya hazır, haklarını talep edebilecek seviyede. Böyle düşüncesi olan bir topluluğu sevmemek mümkün değil" diye konuştu.

Mezitli'de ki bu birlikteliğin sayısız kazanımı olduğunun da altını çizen Tarhan, "İlk göreve geldiğimiz yıl, Viranşehir sahil bandına 'balıkçı barınağı' yapmak istemişlerdi. Her siyasi görüşten vatandaşımızın sahip çıkması ve direnmesiyle bu yanlıştan dönülerek, balıkçı barınağı Karaduvar'a kaydırıldı. 'Plajlar halkın olmalıdır' diyerek 100. Yıl Plajı'nın satılmasına karşı çıktık, ihale yapıldı ancak hukuksal mücadelemiz halen sürüyor. Tece Plajı'nda bulunan 76 dönüm arazinin TOKİ kanalıyla otel yapılmasına halkımızla ele ele direndik ve önce Bakanımız Lütfi Elvan tarafından, 'yapılmayacak' sözü geldi. Hemen arkasından Turizm Bakanlığı iki şirkete verdiği turizm yatırımı belgelerini iptal etti. Demek ki halkımızın bu haklarına sahip çıkan tavrı kazanımları birlikte getiriyor. Bu da Mezitli'de yaşayanların olumlu özelliklerinden birisi" ifadelerini kullandı.

Çeşitli ikramların da yapıldığı, yaklaşık iki saat süren buluşmada Mezitli Belediyesi Sanatevi Müzik Grubu ve Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Ritim Grubu da mini konser verdi. Toplantıya katılanlar söylenen şarkı ve marşlara eşlik etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Neşet Tarhan Türkiye Mezitli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title