Haberler

Mezarlık Hizmetlerinde Değişim

Adana Büyükşehir Belediyesi, il genelinde bin 181 mezarlığın bakım ve temizliğini gerçekleştiriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, il genelinde bin 181 mezarlığın bakım ve temizliğini gerçekleştiriyor. Mezarlıklar Daire Başkanlığı, morg, gasilhane, defin, bakım, onarım, temizlik hizmetlerinin yanı sıra il dışına gidecek cenazelerin nakillerini de özel donanımlı araçlar ve uçaklarla ücretsiz sağlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Usta Eller ekibi, yılın 12 ayı mezarlıklarda onarım, bakım, genişletme ve boyama işlerini yürütüyor. Aralarında inşaat, demir doğrama, kaynak ve boya gibi işleri yapabilen 25 personel, Buruk, Kabasakal, Küçükoba ve Akkapı mezarlıkları başta olmak üzere ilçeler ve köylerdeki mezarlıklarda çalışmalar yürütüyor. Usta Eller personeli, ihtiyaç duyulan mezarlıklarda binaların boyanması, gasilhane ve sundurma çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp, kullanıma sunuyor.

Cenazeler uçakla gönderiliyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda morg, gasilhane, defin, bakım, onarım, temizlik hizmetlerinin yanı sıra il dışında toprağa verilecek cenazelerin nakli özel donanımlı cenaze araçları ve uçakla ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin 42 iline cenazelerin uçakla naklini ücretsiz gerçekleştiriyor.

İlçelere mezarlık kompleksleri

Yüreğir'deki Asri Mezarlık ile Sarıçam'daki Buruk Mezarlığı'na klimalı bekleme salonları kazandıran Mezarlıklar Daire Başkanlığı, personeliyle mezarlıklardaki camilerin bakım ve onarımlarını da yapıyor. Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar'ın koordinasyonunda yürütülen projelerle Karataş, Saimbeyli, Aladağ, Feke ve Pozantlı ilçelerinde mezarlıklar kompleks haline dönüştürülüyor. İlçe mezarlıklarında idari bina, gasilhane, namazgah, abdesthane ve bekleme salonları inşa ediliyor.

Taziye ekipleri hizmet veriyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan taziye ekipleri de vefat eden vatandaşların taziye evlerine giderek Kur'an-ı Kerim okuyor, acılarını, üzüntülerini paylaşıyor. Başkan Hüseyin Sözlü'nün halka her zaman yakın olma, acısında ve sevincinde birlikte bulunma yaklaşımıyla yürütülen hizmette taziye ekipleri, ziyaretlerinde lokum, bisküvi ve gülsuyu ikramında bulunuyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Sözlü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title