Haberler

Sesli Dua Okuyan Mezar Taşını Gören Cep Telefonuna Sarılıyor

Güncelleme:

Konya'da Durmuş Ali Çınar isimli vatandaşın, 3 yıl önce hayatını kaybeden kız kardeşi için yaptığı konuşabilen mezar taşını görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Konya'da inşaat işleri yapan Durmuş Ali Çınar (31), 3 yıl önce hayatını kaybeden kız kardeşinin mezarına konuşabilen mezar taşı yaptı. Güneş enerjisiyle taşın içerisine konulan bir sistemden, Yasin, Fatiha, İhlas suresi ve ölen kişinin bilgileri dinlenebiliyor.

3 yıl önce vefat eden kardeşi Ayşe Demir'in mezar taşını diğer, taşlardan farklı bir şey yapmak için kolları sıvayan Durmuş Ali Çınar, sesli dua okuyup, ölen kişi hakkında bilgi veren taş yaptı.

"İSTEYEN HATİM DE YÜKLEYEBİLİR"

Mezar ziyaretlerinde internet aracılığıyla dua okutanları görünce kendisi de farklı bir mezar taşı yapmak istediğini ifade eden Çınar, şunları söyledi: "Mermeritten mezar taşı yaparken, farklı bir şey olsun istedim. Enerjisini güneş panelleriyle elde eden, tuşlarıyla kumanda edilerek Fatiha, İhlas suresi ile ölen kişinin özgeçmişini seslendiren mezar taşı yaptım. Merhumun yakını ne isterse taşa onu yükleyebiliriz. Güneş panelleriyle beslendiği için herhangi bir şarj sorunu da yok. 6 saat güneş aldığı zaman 24 saat aralıksız çalışabiliyor. İsteyen hatim de yükleyebilir."

"PATENT BAŞVURUMUZU YAPTIK"

Kardeşinin yaptığı mezar taşı için patent başvurusunu yaptığını belirten Çınar, sesli dua okuyan taşın seri üretimini yapmak istediğini söyledi. Çınar, "8 ay önce patent başvurumuzu yaptık. Hiçbir sıkıntı yok. Patent geldiği an seri üretime geçeceğiz. Bu mezar taşı sistemine çok yoğun bir talep var. Özellikle diğer illerden yoğun bir talep alıyoruz. Bizi dört gözle bekliyorlar. Mezar taşı çok ilgi çekiyor" dedi.

"YAKINLARIMIZ GELİP TELEFONLA BU DURUMU EKİYOR"

Kız kardeşinin mezarına yaklaşık 1 hafta önce taşın montajını yaptıklarını hatırlatan Çınar, "Daha buraya kuralı bir hafta oldu; ancak yakınlarımız gelip telefonla bu durumu çekiyor. Herkesi bu nedir diye meraklandırıyor. Herkesin ortak kanaati güzel olduğu yönünde" diye konuştu.

"BÖYLE BİR ŞEYE İHTİYAÇ OLDUĞUNU HİSSETTİM"

Mezarlığı gelip giderken böyle bir sisteme ihtiyaç olduğunu hissettiğini belirten Çınar, "Mezarlıklarla görüyoruz. İnsanlar ellerinde Kuran-ı kerimlerle, Yasinlerle mezara geliyor. Baktım ki bu bir ihtiyaç. Mezarın başına gelip kuranı açıp okuyorlar veya para verip bir hoca çağırıp ona okutturuyorlar. Dedim ki biz bunları neden mezar taşlarına yüklemeyelim. Kimse yanına ne hoca alsın gelsin nede Yasin'i ezbere bilmiyorsa uğraşmasın istedik. Hepsini buraya yükledik" dedi.

"GECELERİ KENDİ KENDİNE ÇALARSA..."

Gelen kişinin bundan korkmaması gerektiğini de belirten Durmuş Ali Çınar, "Gelen kişiler bundan korkmasın. Geceleri kendi kendine çalarsa ya da mezarlığı birisi gelip açarsa elbette birileri korkabilir, mezardan ses geliyor diye. Aksi halde gündüz duyduklarında kimse korkmaz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Durmuş Ali Konya Çınar Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (92)

MÜHENDİS:

SAÇMALIKTAN BAŞKA BİŞE DEĞİL NE GÜZEL YA ARTIK DUA OKUMAYA ERİNİR OLDUK ÇOK UTAN VERİCİ

16
2
yanıtYanıtla
mahmut:

İslam inacına uygun değil bu icat. bizim mucitlerde böyle işte gereksiz , lüzumsuz işlerle uğraşıyor. KURAN DİRİLER İÇİNDİR (yasin 70. ) bilmeyen okumayan cahillerden ancak bu beklenir değişik yollarla para kazanan h. zadeler saldırır şimdi atalarına üfürttürmek için. ''''kişi için ancak yaptığının karşılığı vardır '' ilahi emrine uyun

13
1
yanıtYanıtla
dr:

1 kese altin verin , 40 sopa vurun bu adama

13
0
yanıtYanıtla
ADSIZ:

HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN GEREKSİZ ŞEY

10
3
yanıtYanıtla
SALİH:

İNSAN UTANIR BAŞINA KUR AN OKUMAYA ÜŞENDİK BÖYLE BİŞEY YAPTIK DEMİYORLARDA TALEP ÇOK DİYORNAMAZ KILAN ROBOTTA YAPSIN BARİ ONADA İHİTYAÇ ÇOK CAMİLER BOŞ CUMADAN CUMAYA DOOLUYOR

12
0
yanıtYanıtla
İDDAAOLOJİST:

Konyada tanrı parçacığı üzerinde çalışmalar yapan bilim adamlarının vardığı sonuç DUAMATİK

4
8
yanıtYanıtla
ahmet:

senin yaptığın bir halt var ise yaz. tanrı parçacığı diyerek ateist olduğunu göstermiş olduğundan başka bir marifetin varmı.

yanıt1
yanıt4
1:

yakında sanal cennet yaparlarsa şaşmam. dijital olarak cennete sokarlar herkesi.

11
1
yanıtYanıtla
şaka gibi:

müthiş bir buluş tebrik ederim. o mezarda yatan kişiye kalben dua etmek gerekir diye düşünüyorum, ha mezartaşına kalp naklide yaparsan tutar bu iş. Hey yarabbi sen büyüksün sen aklımıza sahip çıkmamıza yardım et.

11
0
yanıtYanıtla
Soğan Kuyrugunda Bayılan İhtiyar:

benim babam derdiki oğlum:benim ruhuma yasin oku fatiha oku,,ama kendin oku.sakın başkasına parayla okutma.hiç faydası olmaz derdi,,cd den yada teypten okunan duanın faydası olurmu..? aslaa olmaz.

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title