Haberler

Mey Balık, Bitez'de Küllerinden Doğdu

Muğla Bodrum, İstanbul ve Kıbrıs'taki şubeleriyle bir zamanlar sanat, siyaset ve spor dünyasının lezzet duraklarından Mey restoranlar zinciri, sektöre döndü.

Muğla Bodrum, İstanbul ve Kıbrıs'taki şubeleriyle bir zamanlar sanat, siyaset ve spor dünyasının lezzet duraklarından Mey restoranlar zinciri, sektöre döndü. Sağlık sorunları nedeniyle ara verdiği restoran işletmeciliğine dönen 65 yaşındaki Ufuk Gökgöz, turizmci 63 yaşındaki Celal Altınel ile Bitez Beldesi'nde 300 yıllık denize sıfır tarihi binada yeni mekanını açtı.

Aynı zamanda usta bir aşçı olan Ufuk Gökgöz, 1986 yılında Türkbükü'nde, eski bir balıkçı kahvesini satın alıp restoran dönüştürerek, restoran işletmeciliğine başladı. Pişirdiği birbirinden lezzetli balıklarla Bodrumlular'ın damaklarına hitap eden Gökgöz, kısa sürede İstanbul ve Kıbrıs'ta da restoranlar açıp, Mey restoranlar zincirini kurdu. Ancak, kalp rahatsızlığı nedeniyle Gökgöz, tutkuyla bağlı olduğu restoranlarını devretmek zorunda kaldı. 4 by- pass ameliyatı geçiren Gökgöz, mesleğinden kopamadı. Çevresinde 'Süslü Celal' olarak tanınan turizmici ve eğlence sektörünün duayenlerinden Celal Altınel ile ortalık yaparak, çok sevdiği restorancılığa ve mutfağına geri döndü. İkili, Bodrum'un Bitez Beldesi'nde Aktur Sitesi'ndeki 300 yıllık tarihi yapıda Mey Balık Restaurant'ı açtı.

Kalitenin yanı sıra uygun fiyat politikası ile hizmet vermeyi bırakmadıklarını belirten Gökgöz, "Yıllar bana çıtayı ne kadar yükseltirsek o kadar mütevazı olmayı öğretti. Balığın parasını değil lezzetini sunmayı tercih etik. Biz de 11 çeşit meze, 3 ara sıcak ve balığın içinde bulunduğu menüyü sadece 75 TL'ye konuklarımıza sunuyoruz. Burada her an Ege ve Akdeniz'in balıklarını ve ürünlerini günlük taze olarak sunuyoruz" diye konuştu.

Altınel ise morlu, beyazlı begonvillerin arasında mavi ve beyaza boyanmış eski Rum evlerini andıran mekanda yemeklerin lounge müzik ile servis edildiğini Moon Party ile Bodrum gecelerini renklendirdiklerini söyledi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Bodrum Kıbrıs Bitez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title