Haberler

Mevsimlik işçilerin çadırları sular altında kaldı

Güncelleme:

Aksaray'da etkili olan kuvvetli sağanak sonucu oluşan sel nedeniyle çadırları ve eşyaları büyük zarar gören mevsimlik işçiler yardım bekliyor.

Aksaray'da etkili olan kuvvetli sağanak sonucu oluşan sel nedeniyle çadırları ve eşyaları büyük zarar gören mevsimlik işçiler yardım bekliyor.

Şanlıurfa'dan yaklaşık 20 gün önce Yeşiltepe beldesine gelen mevsimlik işçilerin kurdukları çadırları, sağanak nedeniyle sular altında kaldı.

Kent genelinde iki gündür etkili olan sağanak sonrasında çadırları zarar gören işçiler yardım talebinde bulundu.

Mevsimlik işçilerden İmam Dorse, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarlalarda çalışmak üzere ailesiyle birlikte 20 gün önce Aksaray'a geldiğini söyledi.

İki gündür kentte etkili olan sağanak nedeniyle çadırlarının sular altında kaldığını belirten Dorse, şunları kaydetti:

"Çadırlarımızı su bastı. Çok mağdur durumdayız. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Çadırlarımızın her tarafı suyla doldu. Her gün yağıyor. Elimizden geldiği kadar küreklerle falan suları çıkartmaya çalışıyoruz. Ancak hala çok su var. Yaklaşık 350-400 kişi burada kalıyoruz. Devletimizden yardım bekliyoruz. İçecek suyumuz dahi kalmadı. Çok mağdur durumdayız."

İşçilerden 58 yaşındaki Zekiye Pürüzlüdağ ise Şanlıurfa'dan 12 gün önce buraya geldiklerini ifade etti.

Ailesiyle birlikte tarlalarda çalıştıklarını dile getiren Pürüzlüdağ, "Ayçiçeği ve pancar tarlalarında çalışıyoruz. Sanki denizin içinde yaşıyoruz. İki gündür çok yağmur yağıyor. Çadırlarımızın her yeri suyla doldu. Eşyalarımız da hep battı. Ne unumuz kaldı ne de giyecek elbisemiz. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Aksaray Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title