Haberler

Mevlüt Uysal: İstanbul'umuza 5 Millet Bahçesi Kazandırdık

– İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "İstanbul'umuza 1 milyon 400 bin metrekarelik 5 millet bahçesi kazandırdık" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, düzenlenen basın toplantısında İstanbul için yapılan millet bahçeleri hakkında bilgi verdi. Bugün, Başakşehir- Kayaşehir Millet Bahçesi'nde gerçekleşen toplantıya Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kurtoğlu da katıldı.

Kayaşehir ve Bahçeşehir Hoşdere'de yapılan millet bahçelerinin Emlak Konut tarafından yapıldığını söyleyen Uysal, "Yine Kayaşehir'de TOKİ tarafından da 1 milyon 200 bin metrekare ile Türkiye'nin en büyük parklarından birisi yapılacak. Onun 1'inci etabı yani bin 350 bin metrekaresi tamamlandı. Arazisi TOKİ'den büyükşehir belediyemiz tarafından protokolle devralınan Bakırköy'deki Ataköy Baruthane Millet Bahçesi ve Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı Millet Bahçesi İstanbul için çok önemli bölge parklarındandır. İstanbul'umuza 1 milyon 400 bin metrekarelik 5 millet bahçesi kazandırdık" diye konuştu.

"ATATÜRK HAVALİMANI KAPANIP MİLLET BAHÇESİ OLACAK"

Bölgede park olarak geniş alanların millet bahçesine dönüştürüldüğünü belirten Uysal, "Atatürk Havalimanı kapandığı zaman orası da millet bahçesi olacak. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden Başakşehir'de 280 bin metrekare alana inşa edilen ve Türkiye'nin ilk millet bahçelerinden olan Kayaşehir Millet Bahçesi 17 Kasım Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

KAYAŞEHİR MİLLET BAHÇESİ

Toplam 362 dönüm arazi üzerine kurulan ve 280 dönümü park ve bahçelere ayrılan Kayaşehir Millet Bahçesi; bitki çeşitliliği, özel filtre sistemiyle kendi kendini temizleyen 15 bin 600 metrekare büyüklüğünde Biyolojik Gölet'i, 42 bin metrekare etkinlik çayırı, yürüyüş ve bisiklet yolları ile İstanbul'un en büyük eğlence ve dinlence (rekreasyon) alanlarından biri olacak.

İçerisinde çeşitli türde 5 bin 570 adet ağaç ile 160 bin çalı ve bitki dikilen Millet Bahçesi'nde 30 bin metrekare alana Tematik Bahçe yapıldı. 25 tür bitkinin bulunduğu Tematik Bahçe'de; mis gibi kokan çiçeklerle bezenmiş Koku Bahçesi, rengarenk açan çiçeklerin yer aldığı Renk Bahçesi ve kelebeklerin sevdiği çiçeklerin dikildiği Kelebek Bahçesi yer alıyor. - İstanbu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Uysal Kayaşehir İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title