Haberler

Mevlit Kandili'ne Doğru

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Özden, kandillerin Müslümanlar için ulvi ve bir o kadar da müstesna zaman dilimlerinden biri olduğunu ifade etti.

Hazreti Muhammed'in doğduğu günün Mevlit Kandili olarak kutlandığını aktaran Özden, şöyle devam etti:

"Hazreti Muhammed'in en büyük mucizesi Kur'an-ı Kerim'i anlayıp Peygamber Efendimizin öğütleri ile yaşayarak çocuklarımıza örnek olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlit Kandilimizin Türkiye'miz, İslam alemi ve tüm insanlık adına birliğe, beraberliğe ve hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, yayınladığı mesajla İslam dünyasının Mevlit Kandilini kutladı.

Hiçyılmaz, mesajında, "Kandiller, Müslümanlar için ulvi ve bir o kadar da müstesna zaman dilimlerinden biridir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerini kutladığımız Mevlit Kandili de bu özel günlerden biridir." ifadesini kullandı.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü de, yayınladığı mesajında, Kayserililer'in ve tüm İslam Aleminin Mevlit Kandilini tebrik etti.

Kandili birlikte yaşamanın mutluluğu içerisinde olduklarına vurgu yapan Ünlü, şunları kaydetti:

"Hazreti Peygamberimiz, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. Bu geceyi kutlarken peygamberimizi daha iyi anlamak gerekmektedir. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed, sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Ona iman etmenin, onun ümmeti olmanın ve onu sevmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizlere düşen görev, alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin asrın idrakine taşımak, onun güzel hatırasını içimizde, işimizde hayatımızda, düşüncelerimizde, duygularımızda, eylemlerimizde ve evlerimizde yaşatmaktır."

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title