Haberler

Mevlit Kandili

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Mevlit Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Mevlit Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekili Petek, yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) bu gecede dünyayı şereflendirdiğini, onun doğumunun dünya için nurlu bir güneş olduğunu belirtti.

Kandilin, peygamberin yaşayışını, hadis-i şeriflerini ve mesajlarını yeniden hatırlamak ve anlamak için bir fırsat olduğunu kaydeden Petek, mesajında şunlara yer verdi:

"Adaleti, merhameti, bağışlamayı, dostluğu, kardeşliği ve sevmeyi ondan öğrendik. Mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı ondan öğrendik. Akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı ondan öğrendik. İnsanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını ondan öğrendik.

Sevgili peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili'nin, bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini, onu ve onun insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur'an-ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını yüce Mevla'dan niyaz eder, bütün hemşehrilerimin ve İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ederim."

Kaynak: AA / Güncel

Reşat Petek Ak Parti Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title