Haberler

Mevlevi Evi’nde Edebiyat Günleri Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir ve DED'in Mevlevi Evi'nde düzenlediği edebiyat söyleşileri tüm hızıyla devam ediyor.

Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Kocaeli Şubesi'nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile birlikte düzenlediği Mevlevî Evi Kültür Günleri etkinliklerine katılan Ümit Aktaş, Cemal Şakar ve Ünsal Ünlü bir edebiyat söyleşisi gerçekleştirdi.

OKURLARIYLA BULUŞTULAR

Ümit Aktaş, Cemal Şakar ve Ünsal Ünlü, Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi'nin Kültür Günleri etkinliğine konuşmacı olarak katılarak, okurlarıyla buluştu. İzmit Sekapark'taki Mevlevi Evi'nde gerçekleşen söyleşilerde Ümit Aktaş, 'Edebiyat ve İdeoloji', Cemal Şakar 'Sanatta Özerkleşme Sorunu' ve Ünsal Ünlü de 'Türk Şiirinin Dünü ve Bugünü' başlıklı birer konuşma yaptı.

BİR SANATÇININ ÖZGÜRLÜK İSTEĞİ

Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Kenan Göçer, derneğin etkinlikleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra ilk sözü Ümit Aktaş'a verdi. Aktaş, son otuz yıllık zaman diliminde prestij kaybına uğrayan batı kökenli 'ideoloji' kavramının edebiyatla bir ilişkisini kurarak sözlerine başladı ve kavramın daha iyi anlaşılması için etimolojisi ve Fransız Devrimi'nden bugüne geçen sürede hangi anlamlarda kullanıldığı hakkında bilgi vererek devam etti. Hikâyeci Cemal Şakar ise İnsan-ı Kâmil kavramı hakkında kısa bir yorum yaptıktan sonra bir sanatçının özgürlük isteği hakkındaki tavır ve taleplerinin muğlâklığına değindi ve sözü Ünsal Ünlü aldı.

TÜRK ŞİİRİNİ DÖNEMLERE AYIRMANIN ZORLUĞU

DED Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen programın son konuşmacısı Ünsal Ünlü oldu. 'Türk Şiiri'nin Dünü, Bugünü' başlıklı konuşmasında Divan Şiiri'ne ve Türk şiirinde bir kırılma noktası olarak kabul ettiği Tanzimat'tan bugüne Tevfik Fikret, Ahmet Haşim, Yahya Kemal, Mehmet Akif, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Orhan Veli, Sezai Karakoç, Turgut Uyar ve İsmet Özel gibi şairlerin yaşadıkları dönemin şiir anlayışlarını da besleyerek şiirin köşe taşları olduklarını söyledi. Türk şiirini dönemlere ayırmanın zorluğuna işaret eden Ünlü, darbe tarihlerinin şiir için de kırılma noktası teşkil ettiğini ifade etti.

YARIN İKİ ETKİNLİK VAR

Öte yandan yarın (9 Nisan Cumartesi) Mevlevi Evi'nde iki etkinlik daha gerçekleştirilecek. DED tarafından düzenlenecek etkinliklerin ilki saat 11.00'da Dr. Ali Vasfi Kurt'un Niyâzî Mısrî Dîvânı'ndan okumalar olacak. Aynı gün ikinci etkinlik ise 21 Nisan 1973 tarihinde vefat eden edebiyatçı ve tarihçi Kemal Tahir'i anma şeklinde gerçekleşecek. 'Edebiyat ve Tarihçi Olarak Kemal Tahir' başlıklı konuyu, araştırmacı ve sıkı Tahir okuru Necip Fazıl Kurt bizlere anlatıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title