Haberler

Mevlana'nın Çağrısı" Turneye Çıkıyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dans ve sufi müzik ile bezenmiş “Mevlana’nın Çağrısı” bale eserini turne kapsamında Osmaniye ve Adana’da sanatseverlerle buluşturacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dans ve sufi müzik ile bezenmiş "Mevlana'nın Çağrısı" bale eserini turne kapsamında Osmaniye ve Adana'da sanatseverlerle buluşturacak.

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mevlana'nın yüzyıllar öncesi tüm insanlık için söylediği "Kim olursan ol yine gel" sözünü günümüze taşıyan "Mevlana'nın Çağrısı" bale eseri 24 Ocak 2014 Cuma günü Osmaniye'de Cebelibereket Kültür Merkezi'nde, 27 Ocak 2014 Pazartesi günü de Adana'da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Eserde, unutulmaz performansıyla Mevlevi semahını modern dansla birleştiren Ziya Azazi konuk sanatçı olarak yeniden yer alacak.

Librettosunu Şefik Kahramankaptan'ın yazdığı, müziği Can Atilla'ya ait Mehmet Balkan'ın "Mevlana'nın Çağrısı" isimli eseri Lale Balkan sahneye koydu. Eserin dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Funda Çebi'ye, ışık tasarımı Tarı Deniz'e, video tasarımı Şafak Türkel'e ait. Mevlana karakterini Ender Üçdemir'in canlandırdığı eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Iraklı Bakhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer ve Önder Acar paylaşıyor. Pek çok açıdan ilkleri içinde barındıran Mevlana'nın Çağrısı balesinde ayrıca neyde Pelin Başar, udda Mehmet Ş. Yetimoğlu, kudümde Nihat Gönül, vurmalı sazlarda Berin Yalman sahne alacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title