Haberler

Mevlana'nın 742'nci Vuslat Yıl Dönümü

Hazreti Mevlana'nın 742. vuslat yıl dönümü dolayısıyla Bosna Hersek 'in başkenti Saraybosna'da, "Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi Hatırlamak" konulu sergi açıldı.

Hazreti Mevlana'nın 742. vuslat yıl dönümü dolayısıyla Bosna Hersek 'in başkenti Saraybosna'da, "Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi Hatırlamak" konulu sergi açıldı.

Saraybosna'daki "Preporod" Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay ve Saraybosna Kantonu Kültür ve Spor Bakanı Mirvad Kuric ile vatandaşlar katıldı.

Erginay, açılışta yaptığı konuşmada, serginin Saraybosna için son derece önemli bir kültür değeri olduğunu ifade ederek, "Mesnevi felsefesini anlamak ve derinlerde hissetmek her geçen gün önem kazanan bir olgudur. Bosna Hersek'te Mesnevi felsefesini öğreten tekkelerin de olduğunu hatırlatmak isterim" dedi.

Sergide bazı eserleri sergilenen Bosna Hersekli kaligraf Cazim Hadzimejlic de bu yıl altıncısı düzenlenen serginin Mesnevi felsefesini anlattığını belirterek, "Vuslat, Mevlana'nın Yaradan'a kavuşması demektir. Sergiye katılım sağlayanların gelecekte daha çok eser üretmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Sergide eserleri bulunan Ukraynalı Ganna Krivolap ise eserlerinin Saraybosna'da sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Saraybosna'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Sergi 26 Aralık'a kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mevlana Celaleddin Rumi Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title