Haberler

Meü Tıp Fakültesi'nde Solunum Yoluna Balon Uygulaması

Mersin Üniversitesi(meü) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Türkiye'de İkincisi Gerçekleştirilen Bir Ameliyatla Tüberküloz Hastasının Nefes Borusu Balon Yöntemiyle Açıldı.

Mersin Üniversitesi(MEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Türkiye'de ikincisi gerçekleştirilen bir ameliyatla tüberküloz hastasının nefes borusu balon yöntemiyle açıldı.

MEÜ Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği'nde Doç. Dr. Ali Özdülger tarafından gerçekleştirilen ameliyatla, 15 yıl önce ağır bir tüberküloz enfeksiyonu geçirerek hem ana nefes borusu trakiada hem de sağ bronşun uzun bir segmentinde darlık oluşan orta yaşlı bayan hastaya, trakeobronşial dilatasyon ve rezeksiyon balonu uygulandı.

Balon darlık bölgesinin şişirilerek o bölgenin genişletildiğini belirten Özdülger, ancak daha iyi sonuç elde edebilmek için bu uygulamanın birkaç kez daha yapılması gerektiğini kaydetti.

Hastanın ameliyatın ardından eski durumuna göre en az iki misli daha iyi soluk aldığını söyleyen Özdülger, Türkiye'de çok yeni olan bu tekniğin biraz maliyetli olmasına rağmen hastanın memnuniyet düzeyinin yüksek olduğunu ifade etti.

(HK-MT-Y) 04.03.2008 17:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title