Haberler

Metz'de 23 Nisan Çoşkusu

Fransa'nın Metz kentinde faaliyet gösteren Türk Okul Aile Birliği'nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Bayramı, Woppie salonunda, çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla kutlandı.

Fransa'nın Metz kentinde faaliyet gösteren Türk Okul Aile Birliği'nin düzenlediği 23 Nisan Çocuk Bayramı Woppie salonunda, çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla kutlandı.

Törende Strasburg Başkonsolosluğu adına Hakan Pehlivanoğlu, Metz eski belediye başkan yardımcısı Fatma Şapcı ve koordinatör öğretmen Tufan Türkyaşar da hazır bulundular.

Fransız milli marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Türk Okul Aile Birliği Başkanı Güngör İbili, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nı Fransa'da kutlama sevinci içinde olduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı dünya çocuklarına armağan ettiğini belirten İbili, törene katılan yabancı konuklara, dünyada Türkiye'den başka çocuk bayramı kutlayan ülkenin olmadığını ifade etti.

23 Nisan şenliklerinde, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler, halk oyunu, dans gösterileri, skeçler ve birbirinden güzel çeşitli etkinliklerle devam etti.

Türk gölge oyunu " Hacivat ve Karagöz'ü" Türkçe ve Fransızca olarak seyircilere sunan öğrenciler sahnede büyük ilgi topladı.

Bu yılki törenlerde görev alan öğrenciler sahneye çağrılarak hepsine çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title