Haberler

Metro'nun Coğrafi İşaretli Ürünleri Kariyer Günleri'nde

Güncelleme:

Metro Toptancı Market, Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ve Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirdiği "Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Artırılması" projesi kapsamında, 3 farklı üniversitede düzenlenen kariyer günü etkinliklerinde yer aldı. Geleceğin gastronomi profesyonelleri olmaya aday gençlere yönelik gerçekleştirilen etkinliklerde, sektörün farklı alanlarından konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Metro Kültür Yayınları Editörü Nilhan Aras da kariyer günlerinde katılımcılara Metro'yu ve Coğrafi İşaretli Ürünler projesini tanıttı. Etkinliklerin sonunda katılımcılara coğrafi işaretli Finike portakalı ve Gümüşhane kömesi ikram edilirken, Metro hem ağızları tatlandırdı hem de yerel değerlere verdiği önemin altını çizdi.

Metro Kültür Yayınları Editörü Nilhan Aras yaptığı konuşmada; " Türkiye'deki kültür ve değerlerin mirasçısı olmanın verdiği sorumlulukla, onların yeni nesillere aktarılması ve mutfak kültürünün gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılması konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

" Türkiye'nin eşsiz lezzetlerini kayıt altına alarak gelecek nesillere bırakacağımız kültür mirasımızı oluşturmak adına 'Coğrafi İşaretli Ürünler' projemizi yürütüyoruz. Bugün Metro raflarında, Finike portakalından Taşköprü sarımsağına, Aydın incirinden Zile pekmezine ve Giresun tombul fındığa kadar 52 adet coğrafi işaret tesciline sahip ürün yer alıyor ve bu rakam, Türkiye'de tescil almış olan coğrafi işaretli tarım ve gıda ürünlerinin üçte birine denk geliyor."

Metro'nun aynı zamanda 10 Avrupa ülkesine ihraç ettiği yerel lezzetleri, dünyaca ünlü 'yıldızlı' şeflerin mutfağında kendine yer buluyor. Metro, Türkiye'nin yerel lezzetlerinin, daha fazla restoranın, daha fazla otelin, daha fazla uluslararası şefin mutfağında yer almasını hedefliyor.

Etkinliğin son ayağı 16 Nisan'da Trakya Üniversitesi'nde

"Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Artırılması" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere Le Meridien İstanbul Etiler'in Baş Aşçısı Erol Sarıdoğan, Türk Patent Enstitüsü Marka Uzman Yardımcısı Ebru Bilgin Solmaz, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretleri Türkiye Araştırma Ağı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Metro Kültür Yayınları Yayın Yönetmeni ve Editörü Nilhan Aras, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu ArGe Müdürü Tangör Tan ve Neolokal şef-işletmeci Maksut Aşkar konuşmacı olarak katıldı. Sektörün önemli isimleri gastronomi alanında kariyer yapmak isteyen üniversitelilere tecrübelerini ve bilgilerini aktardı.

İlki 16 Mart'ta Namık Kemal Üniversitesi'nde, ikincisi ise 23 Mart'ta Kırklareli Üniversitesi'nde gerçekleşen etkinliklerin son ayağı 16 Nisan'da Trakya Üniversitesi'nde düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye Finike Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title