Haberler

Metro İstasyonlarında Polis Sesleri

Bursa polisi, metro istasyonlarında vatandaşları hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla etkin mücadele için anonsla ve yazılı olarak uyarma çalışması başlattı.

Bursa polisi, metro istasyonlarında vatandaşları hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarıyla etkin mücadele için anonsla ve yazılı olarak uyarma çalışması başlattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınacak tedbirlerle ilgili bilgilendirme yapılması ve bu çalışmaların süreklilik arz etmesi amacıyla yeni bir projeyi devreye soktu.

Proje kapsamında, Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ (BURULAŞ) ile ortaklaşa çalışma yapan Bursa polisi, bugünden itibaren metro istasyonlarında vatandaşları evden hırsızlık, otodan hırsızlık, dolandırıcılık ve yan kesicilik olaylarına karşı hem anonsla sesli hem de asılan afişlerle yazılı olarak uyarıyor.

Polis yetkilileri, ilk planda önleyici tedbirlerin geniş kitleleme ulaşmasını amaçladıklarını ifade ederek, "suç oluşmadan önce vatandaşların suç ve suçluya karşı mağdur olmalarını önlemek amaçlı bilgilendirme" yaptıklarını bildirdiler.

Sabah saatlerinde kentteki tüm metro istasyonlarında polis vatandaşları, yapılan şu anonslarla uyarıyor:

"Değerli vatandaşlarımız, alışveriş esnasında çantanızı bebek veya alışveriş arabasına asmayınız, tezgahlarda bırakmayınız. Güvenliğiniz için çantanız sürekli kontrolünüzde olsun.

-Dolandırıcıların sermayesi dilidir. Kendisini polis, savcı veya asker olarak tanıtır. Size telefon hattınızın veya banka hesabınızın terör örgütünün eline geçtiğini, hesabınızın bloke olduğunu, vergi borcunuzun olduğunu, gizlilik açısından konuyu kimseyle paylaşmamanız gerektiğini söyleyerek sizden TL yüklemesi ya da para talep eden kişilere itibar etmeyiniz.

-Şüpheli her durumu 7 gün 24 sat hizmet veren bilgilerinizin gizli tutulduğu

'155 Polis İmdat' telefon hattına bildiriniz. Her polis üniformalı bir vatandaştır. Her vatandaş üniformasız bir polis olmalıdır."

Öte yandan, şehirdeki birçok yerel radyodan da yapılan uyarı anonslarının yanı sıra vagonlardaki reklam alanlarına afişler asılırken, vatandaşlardan şüpheli gördükleri her durumda polisi aramaları istendi.

Muhabir: Doğukan Altınay / Harun Kaymaz / Haluk Yüksel

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Bursa Emniyet Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title