Haberler

Metris'teki Şeb-i Arus Mest Etti

Metris Cezaevi'ndeki hükümlü ve tutuklular, Hz. Mevlâna'nın 743. Vuslat Yıldönümü için düzenlenen programda verdikleri tasavvuf müziği konseri ve yaptıkları sema gösterisiyle izleyicileri mest ettiler.


Esenler Belediyesi, bu yıl da Metris 2 No'lu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile ortaklaşa Hz. Mevlâna'nın 743. Vuslat Yıldönümü'nde farklı bir Şeb-i Arus programı düzenledi. Metris 2 Nolu T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda gerçekleşen programa; İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Başsavcı Vekili Savcı Mustafa Hakan Uyar, Metris Ceza ve İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, hükümlü ve tutuklu yakınları katıldı.

ZİNDAN DEĞİL EĞİTİM MERKEZİ

Programda ilk konuşmayı yapan Metris Ceza ve İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, "Cezaevinde İSMEK veya Halk Eğitim Müdürlüğü'nde aldıkları eğitimlerle bu kardeşlerimiz, sertifikalarını alıyorlar ve cezaevinden çıkınca iş bulmalarında da bu eğitimler onlara kolaylık sağlıyor. Artık buralar zindan değil eğitim merkezleridir" diye konuştu.

YENİ ŞEYLER SÖYLÜYORLAR

Mevlana'nın, "Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" sözünü hatırlatan Bakırköy Başsavcı Vekili Savcı Mustafa Hakan Uyar da, "Hükümlü kardeşlerimiz de bundan sonra yeni şeyler söyleyecekler. Vatanını en çok seven, iyi şeyler söyleyenler ve görevini en iyi yapanlardır" dedi.

VUSLATTA BULUŞTUK

Mevlana'nın vuslatının gönülleri buluşturduğunu söyleyen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, "Onların adları, yaşları, kiloları, suçları, yaşadıkları yerler farklı olsa da bu hükümlülerimiz aynı vuslat penceresinde buluştular. Mevlana, 'Ayrıştırmaya değil birleştirmeye geldik' diyor. Esenler Belediyesi ve Metris Cezaevi görevlilerine bizi bir araya getirip vuslatta birleştirdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞEB-İ ARUS DA, 15 TEMMUZ DA DÜĞÜN GECESİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şeb-i Arus ile 15 Temmuz sürecinde yaşananların ortak noktalarına değinerek, "Bizim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün verdiği eğitimler buradaki kardeşlerimize bir taraftan acıyı hatırlatırken diğer taraftan da heyecan yaşatıyor. Şeb-i Arus töreni bu sene daha farklı anlam ifade ediyor. 15 Temmuz sürecinde yaşadıklarımıza baktığımızda, Şeb-i Arus'un önemi daha iyi anlaşılıyor. Öyle bir millet düşünün ki, ölüme meydan okuyor ve o millet de tıpkı Hz. Mevlana gibi ölümü düğün gecesi olarak görüyor" dedi.

UMUT, ACIDAN BÜYÜK OLMALI

Göksu, konuşmasının sonunda "Bu kardeşlerimiz bize vuslatı yaşatıp hatırlattılar ve Hz. Mevlana'nın hoşgörü iklimi içerisindeki muhabbetini anlattılar. Her insan hata yapar. Önemli olan hatada ısrar etmeden düzeltmektir. İnsanın umudu, acısından büyük olmalıdır ki, geleceğe inanarak bakabilsin" ifadelerine yer verdi.

HOŞGÖRÜ BU TOPRAKLARDA DOĞDU

Programın son konuşmasını yapan Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de özetle şöyle konuştu:
"Bu binaların yüzü soğuk. Bu binalar insanı tedirgin ediyor normalde ama bu cezaevi bir eğitim yuvası haline getirilmiş. Burası soğuk duygulardan arındırılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum... Batılıların söylediği empati ve tolerans bu topraklarda doğmuştur. Biz kültürümüzü doğru anlatmalıyız. Mevlana'nın Yunus Emre'nin hoşgörüsü ve toleransını anlatmalı ve yaymalıyız."

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULAR SAHNEDE...

Programda, hükümlü ve tutukluların oluşturduğu Tasavvuf Müziği Korosu önce dualar okudu. Program daha sonra grubun verdiği konserle devam etti. Birbiri ardına ilahiler okuyan koro, dinleyicileri mest etti. Konser esnasında yakınlarının sesini duyan bazı tutuklu ve hükümlülerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Konser sonrası ney eşliğinde salonda sema gösterilerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, davetlilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Metris Cezaevi Bakırköy Esenler Mevlana Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title