Haberler

Metin Türker Ölümünün 15. Yılında Anılacak

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası genel başkanlarından Metin Türker'in, ölümünün 15.yılında anılacağını belirterek "Metin Türker, bugün Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarını"...

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Eski Hak-İş Genel Sekreteri ve Çelik-İş Sendikası genel başkanlarından Metin Türker'in, ölümünün 15. yılında anılacağını belirterek "Metin Türker, bugün Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarını (KARDEMİR)'in bacalarının tütmesinin en önemli insanıydı" dedi.

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçi hareketinin önderi ve büyük mücadelelerinin önde kahramanı, büyük sendikacı Metin Türker'in ölüm yıl dönümü olan 6 Aralık'ta Çelik-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulu olarak Karabük'te mezarı başında olacaklarını söyledi.

Türker'in işçisi için, fabrikasının yaşaması için, hayatını seve seve verebilecek bir yapıya sahip bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulayan Gül,

"KARDEMİR kapanırsa beni haddehane meydanında asın diyecek kadar davasına inanan Metin Türker, bugün KARDEMİR'in bacalarının tütmesinin en önemli insanıydı. Sendikacı unvanı ile dürüstlüğün, doğruluğun yanında olan emeğin güçlü olduğu sendikal anlayışını bizlere emanet eden ve Çelik-İş Sendikasının bugünkü düşüncelerini egemen kılan onurlu bir mücadele insanıydı. 12 Eylül darbesiyle bu ülkede işçi hareketinin ve sendikaların prangaya vurulduğu günlerde sivil toplum anlayışını ve işçinin dinamik gücünü Türkiye'de yaşama geçiren, bahar eylemlerini Karabük'ten başlatan ve 12 Eylül'den sonra ilk büyük, haklı işçi direnişini cesaretle uygulayan efsanevi sendikacımız, liderimizdi. Bizler Metin Türker'i rahmetle anarken Çelik-İş Sendikası Genişletilmiş Başkanlar Kurulunu onun düşüncelerini, ilkelerini söylem ve davranışlarını tüm haksızlıklara karşı isyancı ruhunu, endüstriyel ilişkilerdeki sorunları çözme ve sonuç alıcı anlayışının gölgesinde çalışmalarını Karabük'te yapacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Cengiz Gül Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title