Haberler

Metin Öztürk: "Galatasaray'ın birisinin parasına ihtiyacı yok iyi yönetilmeye ihtiyacı var"

Güncelleme:

Galatasaray Başkan adayı Metin Öztürk, sarı-kırmızılıların birisinin parasına değil, iyi yönetilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Galatasaray Başkan adayı Metin Öztürk, sarı-kırmızılıların birisinin parasına değil, iyi yönetilmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Öztürk doğru seçim tarihinin de 2021 mayıs olduğunu ifade etti.

Galatasaray Başkan adayı Metin Öztürk, basın mensuplarına başkan adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kulübün 26 Aralık'ta seçim kararı aldığını söyleyen Öztürk, "19 Aralık çoğunluk sağlanamazsa 26 Aralık Galatasaray'ın seçim tarihi. Seçimler mayıs ayında yapılmalı hep söylüyoruz ama Galatasaray'da baskın seçimler bazen mecburiyetten kaynaklanan ekonominin kötü gitmesi gibi yapılıyor. Dursun Özbek nefretini kullanarak hiçbir proje yapmayan bir başkan seçildi. Galatasaray gibi büyük bir camia yaklaşık 30 milyon taraftarıyla bunu hak etmiyor. Birinin nefreti üzerine birinin seçilmesi doğru değil. Biz 2 yıl önce yola çıktık ve bu baskın seçimlere hazırlık olsun diye 2 yıl öncesinden hazırlıklarımızı yaptık. Doğru tarih mayıs 2021'dir. Bu tür baskın seçimler kulübü sadece kaosa götürür. Biz hazırız arzu ederiz ki diğer adaylarda hazır olsun" diye konuştu

"3-4 AY ÖNCE AMATÖR BRANŞLARIN SPONSORLARI DAHİL TÜM ÇALIŞMALARIMIZ BİTİRDİK"

Seçime hazır olduklarını vurgulayan Öztürk, "Nakit akışımızla yaklaşık 14 ay önce başladık. 3-4 ay önce amatör branşların sponsorları dahil tüm çalışmalarımız bitirdik. İlla bir baskın seçim yapacaklarsa insan sağlığını da düşünerek 700'e düşen vakalar döneminde yanı temmuzda yapsalardı. Yönetimin biraz art niyetli bir seçim planladığını düşünüyorum. 26 Aralık'ta futbolculardan borç yoktur yazısı alınması gerekiyor. Yönetim bir takım bahanelere sığınarak divan toplantılarına katılmıyor. Bu yönetimin geçmiş donem futbolcu borçları dahil 31 Ocak'a kadar tüm ödemeleri vermek zorunda. 26'sında seçileceksiniz 30'unda mazbata alacaksınız 31'inde belki de 20 milyon Euro ödemek zorundasınız. Yeni Ribery vakaları Galatasaray'ı bekliyor. Onun için bugünden yarına basına şeffaf olamıyorlarsa da en azından 100 imzayı toplayıp resmen aday olan adaylara geçmiş borçlarda dahil hepsini açıklamaları lazım. Benim işim yönetimi eleştirmek değil ama 26 Aralık'ta kim gelirse gelsin fotoğrafı net bilmeli. Galatasaray birilerinin hesapları uğruna 50 milyon Euro kaybetti. Florya'yı aldık diye seviniyorlar biz onu banka kredisiyle aldık. Florya bizim değil bankanın. Galatasaray'ın geleceği Kemerburgaz bizim en büyük hedefimiz o. Futbolcular Florya'da o beton gibi antrenman sahasında beton gibi sahada maç yaptıkları için adaleler zorlanıyor. Sizin yılda 8 milyon Euro verdiğiniz adam 6 hafta oynayamıyor. 10. sıradaki takımların sahaları bizden daha iyi bırakın rakiplerimizi. Bizi öncelikli projemiz Kemerburgaz. 1 yıl içinde göreve başlar başlamaz tüm işleri hallederiz. Günlük politikalarla bu işleri halledemezsiniz. Biz iş yapmak üzere geliyoruz. Ben bu kulübün yaşayan en eski üyelerinden biriyim. 65 yaş üstü saat 10 ile 13 arasında sokağa çıkabiliyor. Şu anki yönetim herhalde divandan intikam almak istiyor. 10'daki adam 12'de gelecek nasıl oy kullanacak. 18 yaş altında üyelerimiz var onlarda 13'ten 16'ya kadar sokağa çıkabilecek. Bu çocuklarında arabaları şoförleri yok. Seçim seçim diyordunuz yapıyoruz diyorlar. Galatasaray muhabirleri lütfen yalvarıyorum gazetecilik yapın. Bizim 10 gün önce söylediğimizi bugün seçim malzemesi yapıyorlar. 23 Nisan'da başbakan yapıyorlar ya çocuğu rica ediyorum bu arkadaşlara yapsınlar. Kim seçilirse seçilsin mayısta bir daha seçim var böyle saçma pr'larla uğraşmayalım. Bu gitsin de kim gelirse gelsin gibi saçma sapan bir şey olur mu?. Mustafa Cengiz ekibi 40 proje saydı hangisini yaptılar. Bu yönetim 2 kere seçildi. Kimse Galatasaray markasının önünde değildir. 26 Aralık'ta seçim varsa biz o seçimde varız. Biz 2021 Mayıs'a adayız ama yarın seçim varsa orada da varız ama pr için değil. Bir pr bize 50 milyon Euro'ya mal oldu. 50 milyon Euro'yu çöpe attınız buyurun ödeyin" şeklinde konuştu.

"GALATASARAY'IN DOĞRU SEÇİMİ 3 YILLIK SEÇİMİ 2021 MAYIS AYINDADIR"

Seçilmeleri takdirde futbolda ara transfer döneminde konunun Teknik Direktör Fatih Terim'de olduğunu aktaran Metin Öztürk, "Biz ekonomik olarak hazırız fakat tabloyu bilmiyoruz. Fatih hoca mutlaka şu anki yönetimle konuşuyor. Bilmediğimiz bir şeyi konuşamayız. Sponsorumuzla hazırız biz. UEFA kuralları ve pariteler var. Temmuzda seçim koymayıp 26 Aralık'ta koymak sadece art niyettir. Pilimiz bitti havlu attık demektir. Biz Galatasaray için geliyoruz selfie için gelmiyoruz. Galatasaray dün en büyük şampiyonluk adayıydı bugünde öyle. Kavga dönüş ortamından çıkmak lazım. Pr'dan çıkmak lazım. Galatasaray'ın doğru seçimi 3 yıllık seçimi 2021 mayıs ayındadır. Bu tüzükte yazıyor. Profesör olmuşlar okumayı bilmiyorlar" dedi.

"SEÇİME GİTMEK İSTESELERDİ KISITLAMALARIN OLMADIĞI TEMMUZ AYINDA YAPARLARDI"

Geçmiş yönetimlerin her şeyi genel kurula getirdiğini şimdiki yönetimin getirmediğini ifade eden Öztürk, "Bankalar Birliği anlaşması bir rezalet. 2018 Ocak'ta bu yönetim Galatasaray'ı devraldığında eski başkan Dursun Özbek'in nefretiyle. Biz Galatasaraylıyız öte bir marka yok. Ben bundan evvel 2 başkan adayıyla da seçime girdim. Dursuncu deniyor böyle bir şey yoktur bu bir algı yönetimidir. Sadece Galatasaray vardır. 194 milyon. Biz derneğin seçimine gireceğiz. Şu an bizim derneğimizin sportife borcu 1 milyar 68 milyon 31 Ağustos. 5.5 kat artmış. Bundan öncekiler hırsızdı ya. 2 sene önce 194 milyon TL olan borcumuz 1 milyar 68 milyona çıkmış. Bugün Sportif AŞ'nin yüzde 55'i Galatasaray kulübünündür. Yangının içindeyiz biz hala dekorasyonla uğraşıyoruz. Bu kesinlikle bir meydan okuma. Dün Fransa'da Covid sayısı 52 bindi. Bu açıklanana 4 bin vakası yatan vaka. Fransa'da sokağa çıkma kısıtlaması var. 52 bin vaka dün açıklandı. 52 bin 518 dün Fransa'daki Covid vakası. Yüzde 20.6 test pozitif çıkıyor. Dün bizde 150 bin test yapıldı 30 bin vaka. Bunlar devletimizin açıkladığı rakamlar. Kara senaryolar falan değil. Bunun için kısıtlamalar geliyor. Devlet neden ekonomiyi kısıtlasın. Böyle bir ortamda seçime gidiyoruz kim inanır buna ya yalan söylüyorlar bunlar art niyetli. Seçime gitmek isteselerdi kısıtlamaların olmadığı temmuz ayında yaparlardı 700 vaka varken. Her konuda art niyetliler" açıklamasında bulundu.

"GALATASARAY'DA SAYGI SEVGİ KARŞILIKLI KAYBOLDU"

Zamanında ötekileşmenin olmadığı tek kulübün Galatasaray olduğunu belirten Öztürk, "Galatasaray'da saygı sevgi karşılıklı kayboldu. Sadece yönetim değil muhalefet tarafı içinde söylüyorum. Ben liseli değilim keşke olsaydım ama Galatasaray kulübünün en önemli avantajı böyle bir kültür yuvasından çıkmış. Biz ilk eğitimi evde alırız arkasından da gittiğimiz okullarda. Böyle bir yuvadan çıkan kulüpte son dönemlerde inanamayacağımız şeyler oluyor. Kurucu başkanımızı Ali Sami Yen'in mezarı başında divanda inanamayacağımız şeyler oluyor. Bir kavga varsa bu 2 taraflıdır ama inanılmaz. 2 tarafta da pr kavgaları var. Bırakın bunu Galatasaray için ne yapacaksınız söyleyin. Kemerburgaz'ı ayağa kaldıracağız 1 yıl içinde antrenman yapılabilir 4 saha yapacağız. Üyelerimizin yüzde 90'ını tanımıyoruz. Stadımızın içinde üyelerimizin bir araya gelebileceği bir yer yapacağız. Kulübün yüzde 36'sı liseli 64'ü değil. Galatasaray'ın sorunlarını konuşmuyoruz. Devremiz arkadaşımız kime oy atarsa ona atıyoruz. Bu lise karşıtlığına dönüyor. Taraftar haklı biz neden lise karşıtı olalım. Kaliteli bir eğitim yuvası. Stadımızın içinde 90 bin metrekare boş alan var. Bakın müzemiz yapıldı içine. Biz de ilk fırsatta kulüp üyelerinin bir araya geleceği bir yeri en geç 3 ay içinde yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"GALATASARAY'IN BİRİSİNİN PARASINA İHTİYACI YOK İYİ YÖNETİLMEYE İHTİYACI VAR"

Şu andaki yönetimin futbol transferlerinde yaşamış olduğu sıkıntının sorulması üzerine, "Bunların satamadığı ve beceriksizlik oldukları ortada. Geldikleri gün Ndiaye'yi sattılar. 4 ay içinde kendilerinden önceki yönetimin mirasını yediler. Arkasından sermaye artırımından gelene 190 milyon TL mayıs ayına geldiler. Bir önceki yönetimin başarısıyla Şampiyonlar Ligi parası geldi. Şu an kendi aldıklarından para eden yok. Futbolcu adı vermeye gerek yok. Aldıklarını yarısına satarlarsa ben onları alkışlayacağım. Şu anki yönetimin döneminde alınan herhangi birini yarı paraya satma imkanınız yok. Galatasaray kaynaklarını acayip kötü kullandılar. Kredi almayı maharet bildiler. Galatasaray'ın birisinin parasına ihtiyacı yok iyi yönetilmeye ihtiyacı var. İş adamı olmanız evet büyük avantaj çünkü bir şeyi nasıl daha efektif kullanırsınız biliyorsunuz. Ben uçak kullanıyorum beyin ameliyatına girmiyorum. Galatasaray'ın en kısa zamanda bu yönetimden kurtulması lazım. Ama bunlar iyi niyetli değil öyle bir tarihe koydular ki kimse girmesin ya da giren patlasın dediler ama biz hazırız" diye cevap verdi.

"YAPACAĞIMIZ 2 DEĞİŞİKLİKTEN BİRİ DENETİM KURULU AYRI SEÇİLECEK"

Aralık ayında yapılacak seçim kaybetse bile mutlu olacağını açıklayan Metin Öztürk, "Çünkü görevimi yerine getirmiş olacağım. Biz ilk seçimde şunu yapacağız. Ne zaman seçim varsa diğer adaylarla bir araya gelip ortak denetleme kurulu oluşturacağız. Onlar bu konuda bizle mutabık kalamadı. Yapacağımız 2 değişiklikten biri bu denetim kurulu ayrı seçilecek. En geç 1 yıl içinde tüzük değişikliğini yapacağız. Bir tanesi mali genel kurul onu değiştireceğiz. İbra çok doğal bir haktır. Şu anki yönetim ibra edilmedi mahkemede 'Ben saymıyorum' dedi. Sandığı koysaydınız böyle bir saçmalık olmazdı. Bir tanesi denetim bir tanesi ibra 2 tane konu var. Benim hiçbir genel kurul divan konuşmam 3 dakikayı geçmez. 3 dakikadan fazla konuşuyorsanız laf salatası yapıyor boş konuşuyorsunuzdur" dedi.

Şu anki korona virüs salgının dolayı toplantı yapmaya uygun olmadığını belirten Öztürk, "Ülkede ortalama 30, 40 bin günlük vaka varken bu biraz cinayete teşebbüs olur. Şu anki yönetimi şu an neden mali genel kurul yapmıyorlar diye suçlayabileceğimiz bir ortam değil ama çok isteselerdi seçimi temmuz ayında yapabilirlerdi. O zaman onların dürüst olduklarına inanırdım ama 26 Aralık tarihiyle ilgili kesinlikle inanmıyorum. Mustafa Cengiz ve ekibinin iyi birere Galatasaraylı oldukları doğrudur" diye konuştu.

"BİZDE ÇATI YOK"

Aralık ayında seçilmediği takdirde mayısta yine aday olacağını açıklan Metin Öztürk, "Şu an kendi sicilleri var, üye listeleri ellerinde ama benim elimde değil. Sen aday mısın 100 imzayı topla dernekler masasından izin al divana bildir diyor. Ben şu an divana veremiyorum çünkü dernekler yasasından olur yazısı gelmedi. Ocak şu an kimin aidatını ödediğini biliyor. Bu kişilerin telefon numaraları mail adresleri bende değil. Şu ana kadar biz 1200 kişiyle toplantı yaptık. 65 yaş üstünün 26 Aralık'ta gelme şansı 0 şoförü veya arabası yoksa. 18 yaşın gelme ihtimali 0. Son 3 sene içinde 1000'e yakın üyeyi kendileri kaydetti. Varız mayısta çünkü gerçek seçim tarihi o. Bizde çatı yok. O oylar sizin kredi borcunuzu ödemez sadece sizi başkan yapar" şeklinde konuştu.

"MUSTAFA CENGİZ KESİNLİKLE ADAY OLMALI"

Mustafa Cengiz ile devamlı görüştüklerini çünkü değer verdiğini birisi olduğunu söyleyen Öztürk, "Mustafa Cengiz kesinlikle aday olmalı. Bir kere bir tecrübesi var. Bir diğeri rekabetçi olmayan hiçbir yarış yarış değildir. Yasakçılık hiçbir zaman doğru bir şey değildir. Herkes için seçime katılabilme özgürlüğüne devam etmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

(Oğuzhan Ort - Uygar Aydın/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Metin Öztürk Galatasaray Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title