Haberler

Metin Güçlü'nün 'Boşluk' Sergisi Saraybosna'da Sergilenecek

Güncelleme:

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden Metin Güçlü'nün 'Boşluk' isimli sergisi, Saraybosna'da sanatseverlerle buluşuyor.

"Art and Life" bünyesinde projelendirilen ve geçtiğimiz aylarda Brüksel'de büyük ilgi ile karşılanan Metin Güçlü'nün 'Boşluk' isimli sergisi, 5 Kasım tarihinden itibaren Saraybosna'da sanatseverlerle buluşuyor.

T.C. Saraybosna Büyükelçiliği himayesinde, Saraybosna Yunus Emre Kültür Merkezinin ev sahipliğinde 5-25 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sergi, East West Center Sarajevo işbirliği ile, Beste Gürsu'nun küratörlüğünde düzenleniyor.

Kültürlerarası diyalog oluşturmak, mevcut birikimleri paylaşmak, bu paylaşımlara yeni değerler katmak, karşılıklı etkileşim oluşturmak, sanatçıların sınırlar ötesinde izlenebilmesine yardımcı olmak serginin temel amacını oluşturuyor.

''Araf'ın bir yüzü derya; diğer yanı..

Boşluk, sanatın özerkliğini ortadan kaldırma cesaretiyle yola çıkanlara karşı asimetrik bir parantezden ibaret değildir. Burada İlga'nın sorgulanması, sanatın nüfuzunu askıya alma girişimidir. Semboller, tecrübenin özetlenmesinden, ihlaller sınırlardan, sınamalar zaruretten doğar.

Zamanı dolan İnsan'ın eylemi, madde dünyasından, hayal dünyasına adım attığında, beden olarak kendi/lik' çelişkisiyle yüzleşir. Bilinç, bir teşevvüş alanında kendine yer açar. Algı semiyotiktir; göstergeler dünyadan 'Araf' a taşınır. Haset ya da şükran; nesneler dünyasına yatırım yapan ruhsal enerji, dünya hayatı, madde coğrafyasında kendi imge düzenini kurar. Deneyler yaşar, kefaretler için işbirliği yapar. Dostlar, nevrozlar edinir. Birey, iyi/kötü'sünü geliştirir; seçimleri, öznenin yeryüzündeki bulanık hakikatini ve sembolik düzende paylaşacağı tüm kimliklerini belirler.

Simgeler üzerinden öğreniriz; yaşar ve tükeniriz. Ölüm denilen sıçramada, zihnen sürecek yolculuğumuza dünyadan derlediğimiz imgelerden oluşan ganimet sandığımız ile devam ederiz.

'Boşluk' başlıklı bu sergisinde Metin Güçlü, nesneler aracılığıyla yeryüzünde kendini tanıyan öznenin, yol/culuğunun bir merhalesinde, karşılaşacağı boşluk'ta, elinden alınacak imkanlarla girdiği yabancılaşmaya ve kendinde kalacak semboller üzerinden sürecek olan miraca tanıklık etmektedir.''

Açılış: 5 Kasım 2013, Salı, Saat: 18:30.

Adres: Mula Mustafe Ba?eskije 31a 71000 Saraybosna/Bosna Hersek.

Sergi: 5-25 Kasım 2013 tarihlerinde ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Saraybosna Brüksel Gürsu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title